Tendenser

Elsker du vilde makeovers? Her er de absolut mest bingeværdige boligprogrammer, du bare MÅ se!

Der findes utallige boligprogrammer, både gode og dårlige – så vi har sorteret i dem, så du ikke behøver! Vi endte op med disse udvalgte boligprogrammer du bare SKAL se!

Er boligprogrammer også din guilty pleasure? Vi bingewatcher i hvert fald, når der ruller et nyt program over skærmen. Hvad end det er vilde makeovers, renoveringsprojekter eller boligprogrammernes svar på reality tv.

Derfor har vi samlet boligprogrammernes creme de la creme, så du ikke behøver lede efter den næste binge-værdige serie: Fra amatør-nybyggere, der skal indrette deres første hjem, til verdens mest ekstraordinære boliger.

Vi garanterer, at der er boligprogrammer for enhver smag. Du får tips og tricks, som du kan bruge i dit eget hjem, hvor andre stimulerer de helt store boligdrømme.

De bedste danske boligprogrammer

Danske boligprogrammer kan bare et eller andet. Måske fordi vi elsker dansk design og arkitektur, men også fordi det nemt at hapse og udføre idéerne selv. Her er vores favoritter:

Igen i år er det Christian Degn som er vært, og Mette Helena og Ask Abildgaard som er dommere. Foto: André Blinkilde/TV2

1. Nybyggerne (TV2)

Har du ikke allerede set ”Nybyggerne”, så må du hellere i gang. I ”Nybyggerne” skal fire amatørpar forvandle tomme huse til deres drømmehjem, og vinderparret får lov til at beholde huset.

En ny sæson er netop skudt i gang, og i denne sæson kan du blandt andet se frem til en ændring i spillereglerne, som kommer til at betyde utrolig meget for deltagernes ydeevne.

2. Fra 1-værelses til strandvejsvilla (TV2)

Det her er et ge-ni-alt program! Følg ejendomsmægler Lars Elbæk og designer Rasmus Larsson, når de kaster sig ud i et kæmpe eksperiment: De skal for kun 1,5 millioner investere sig fra det billigste bolig-skrald til boligmarkedets top, gennem seks bolighandler. De indebærer de vildeste renoveringer, og du er garanteret de smukkeste resultater!

3. Mesterlige ombygninger (TV2)

Går du og drømmer om den store renovering? Så kan du få masser af inspiration i TV2-programmet “Mesterlige ombygninger”, hvor ti familier får deres byggedrøm til at gå opfyldelse med hjælp fra stjernearkitekten David Zahle. Lige nu finder du to sæsoner på TV Play, og vi lover, at du kommer til at sukke efter en sæson tre!

4. Boligkøb I Blinde (Viaplay)

"Boligkøb i Blinde" er et anderledes take på de klassiske bolig-makeover-programmer. I hvert afsnit skal et nyt par flytte ind i drømmeboligen, men med et tvist: De må ikke se huset først. I stedet skal de overlade den store beslutning, samt deres opsparing, til to eksperter, der vælger huset, og derefter sætter det i stand. Resultaterne er vilde, og forvandlingen er stor, efter de to eksperter har været i gang. Vi krydser fingre for flere fremtidige sæsoner.

5. Sommerdrømme (TV2)

Er du vild med ”Nybyggerne”, så vil sommervarianten ”Sommerdrømme” et meget fint plaster på såret, når du venter på ny sæson af ”den ægte vare”. I hver sæson kæmper fire par om at skabe hver deres unikke sommerhus et sted i Danmark - og vinderne, ja, de får lov til at beholde sommerhuset. 

6. I hus til halsen (DR)

I hus til halsen hjælper to eksperter familier, som er endt i uoverskuelige udfordringer, med at få solgt deres hus, så de kan komme videre i livet. Og det kræver masser af kreativitet og budgetvenlige løsninger for at nå i mål. Her er et program til dig, som søger de vilde makeovers og DIY-tricks. (Psst, der er hele ti sæsoner!)

7. Vi drukner i rod (TV2)

Vi følger Lene Bier som tager rundt til familier som har mistet overblikket over deres hjem. Sammen med to eksperter får de tømt huset, sorteret i ALT de ejer og smidt halvdelen ud. Bogstavelig talt. Imens har eksperterne givet deres hjem en makeover, som består af geniale opbevarings- og sorteringsløsninger.

8. Vores første hus (DR)

Forskellige par har store drømme med deres allerførste bolig – men ingen erfaring med renovering. Derfor tager arkitekt Hans Becker afsted for at hjælpe med at se muligheder indenfor parrets budget. Resultaterne bliver altid helt fantastiske, når Hans Becker har været forbi!

9. Hjem til forvandling (DR)

Dette program er et lynfiks for dig som er vild med makeovers. For her møder vi danskere som, med hjælp fra håndværkere, skal gøre et indretningsprojekt, til virkelighed på kun fire dage. Her får du dejligt konkrete indretnings- og stylingstip!

10. Håndværkerne rykker ind (DR)

Her skal håndværkerpar konkurrere om at få lov at udføre danske familiers renoveringsprojekter. De kommer med et renoveringsforslag samt pris, og så er det op til familien at vælge dét projekt, som opfylder deres boligdrømme. Her får man lov at se, hvad det rent faktisk koster at få lavet en renoverings-makeover (og ja, det er optaget inden inflationen...)

11. Hjemlig nemlig (TV2)

21 sæsoner! Der er rigeligt at give sig i kast med her - og det er der også for det norske design- og håndværkerteam, som har få dage til at lave en makeover i udvalgte hjem. Deltagerne skal nemlig gives nyt liv til ét rum som virkelig trænger. Makeover-effekten er stor, og der er masser af geniale tips og tricks, du kan hapse og bruge selv! What's not to like?

12. Puk bygger om - med knofedt og kærlighed (TV2)

Puk er en stor TV-darling, og vi elsker hende kun endnu mere efter at have set Puk bygger om. Hun er igennem en inspirerende boligrenoverings-process, som vi tror, mange kan spejle sig i: For hvad gør man, når man ikke har mange penge at renovere for? Ja, men bruger knofedt og kærlighed. 

13. NYT PROGRAM: Sommerhusforvandlinger (Youtube)

"Tre dage - to indretningsnørder - et helt sommerhus", afslører introen til de to afsnit, og det indrammer sådan set meget fint, hvad du får i Sommerhusforvandlinger: Ægte makeover-effekt - og klart en anbefaling værd! Landfolk er det nyeste skud på stammen, når det kommer til sommerhusudlejning. Som noget nyt har de lavet to afsnit med sommerhusmakeovers i samarbejde med Karup Design. Du finder linket til Sommerhusforvandlinger her. Psst... Det lugter lidt af et afsnit 3 og 4... (Vi krydser fingre!)

Et af sommerhusene som undergår en forvandling. Foto: Kit Bøhnke, Landfolk

De bedste boligprogrammer på Netflix

Selvom vi elsker danske boligprogrammer, er amerikanske og britiske programmer ofte mere storslåede, både i udførsel og budget. Vi har samlet de bedste programmer, hvor der både er noget til feinsmeckers, DIY-entusiasten og for os som lever for en god makeover… Her er de bedste boligprogrammer på Netflix:

1. Motel Makeover

Okay, det her koncept er ret vanvittigt: Vi følger i serien to veninder, som siger sine jobs op, køber et gammelt, faldefærdigt motel, og laver det til det smukkeste get-away-hotel. Hvis du ikke har set den, har du virkelig noget til gode! Men vi vil gerne advare om, at man får lyst til at sige op på stedet!

2. Instant dream home

Vi indrømmer, at det her er det mest amerikanske show nogensinde. Der bliver råbt og sunget en del mere, end i danske programmer. MEN det er stadig din tid værd, for du får de vildeste makeovers! På kun 12 timer (!!) skal et hold ført an af Danielle Brooks (hende fra Orange Is the New Black), lave de største makeovers uden familierne ved det. Hele 200 mennesker arbejder i 12 timer for at få det til at ske! Et vanvittigt koncept, som bare gør det endnu sjovere at se. 

3. Dream Home Makeover

Vi følger her parret bag virksomheden Sudio McGee, der indretter de smukkeste hjem. I denne serie følger vi dem i hele processen fra idé til færdigt hjem. Her er der ikke tale om små hyggelige DIY’s eller ’quick fixes’, men store (og ofte dyre) indretningsprojekter. Klart et program som vi har binge-watchet.

4. Stay Here

Her viser designeren Genevieve Gorder og ejendomseksperten Peter Lorime, hvordan man kan tjene kassen på sine lejeboliger gennem den rigtige indretning og nogle smarte tricks. Det her er til dig, som elsker en god feel-good makeover.

Foto: Netflix

5. Interior Design Masters 

I dette boligprogram kæmper en række britiske upcoming-designere med hver deres (meget!) unikke smag i en lang række udfordringer, hvor de skal designe og istandsætte alt lige fra hotelværelser og restauranter til ferielejligheder og kollegieværelser. Det er som den store bagedyst, bare med boliger!

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Få de helt store boligdrømme udløst i ”The World’s Most Extraordinary Homes”. Her rejser den prisbelønnede arkitekt Piers Taylor og ejendomsentusiasten Caroline Quentin verden rundt for at besøge verdens mest unikke hjem. Programmet vil med garanti få dig til at måbe over de spektakulære boliger.

Foto: Netflix