Tendenser

Farver fra Pantone - årets farve 2013

Pantonefarverne har indtaget boligen. Læs, hvorfor Pantone har kåret årets farve til smaragdgrøn samt se deres nye produkter i vores galleri

Det amerikanske farvesystem, Pantone, var oprindeligt en hjælpeguide for trykkerierne, men nu er det blevet et hit i modeverdenen og hos boligdesignere. Hvert år udpeger Pantones ekspertpanel årets farve, og i 2013 er farven smaragdgrøn (Emerald 17-5641) som vist på billedet. Pantone forklarer selv om farven smaragdgrøn , at den er "levende, strålende og frodig. En farve med elegance og skønhed, der forstærker vores velvære, balance og harmoni."

Ikon i reklamebranchen

Der findes mange forskellige farvesystemer, men den stilrene Pantonevifte blev i 1950'erne hurtigt et ikon i den grafiske branche og reklameverdenen. I dag er det ikke kun medie- og printbranchen, der arbejder med systemet, men også modedesignere og trendforskere. Sidste forår lancerede H&M en forårskollektion fra Marni, der havde udgangspunkt i Pantonefarver.

Pantonefarvede krus og julekugler

Pantonefarverne har også indtaget boligen. Det startede med et krus, siden fulgte metalbokse og julekugler. Senest har Room Copenhagen lanceret en hel Pantone-kollektion i melamin med fade, skåle, tallerkener, små og store bakker og ditto bokse til sukker og krydderier i samarbejde med Holscher Design og firmaets eget designteam.

"Vi overvejede nøje hvert produkt i forhold til farverne," fortæller Morten Røssell, designchef hos Room Copenhagen. "Eksempelvis kan du ikke få tallerkenerne i orange eller grøn, for det passer ikke så godt til mad. Derimod tager en grøn skål sig flot ud, når den står midt på bordet. Nogle produkter har Pantones logo som en del af designet, andre nøjes med at hylde farverne," fortæller Morten Røssell. Med 40 forskellige produkter bliver Room Copenhagen foreløbig de eneste, der har en samlet kollektion, som er godkendt af Pantone International.

Seks skønne skønhedsnyheder

Læs mere om: