Tendenser

Find din stil i soveværelset

En designer, en indretningskonsulent og en butiksejer fik til opgave at indrette soveværelset i hver deres stil. Se, hvordan de indrettede soveværelset og bliv inspireret.

Butiksejer Chresten Rud, indretningskonsulent Anja Lange og designer Louise Roe har indrettet soveværelset på tre vidt forskellige måder. Fælles for dem alle tre er, at soveværelset skal være et sted, hvor man har lyst til at opholde sig, hvadenten soveværelset er en personlig og hyggelig hule eller et stilrent sted, hvor man kan slappe helt af.Rødt som østens mystik

For butiksejer Chresten Rud skal soveværelset være et rum med sanselighed og god atmosfære. Soveværelset må gerne være en hule, hvor man har lyst til at opholde sig. Den dominerende farve er brændt rød - som i Østens mystik. Det giver rummet en varme, som sammen med levende lys og personlige ting med tyngde og fylde giver en kombination, som lægger op til råhygge i afslappede omgivelser.

Sengetæppe
af antikke kelimtæpper, 8.500 kr. (Couch). Sandfarvet silkepude fra Shades of India, 395 kr. (Couch). Grå pude med silkebroderi, 850 kr. (Couch). Kelimpude, 355 kr. (Couch). Aflangt bænk/bord i læder fra Massimo, 2.995 kr. (Couch). Fyrfadsstager designet af Helle Vestergaard, fra 220 kr. (Couch). Gammel brudekurv fra Østen, 1.250 kr. (Couch). På gulvet et islandsk lammeskind, 650 kr. (Couch). Rødt lakbord, 1.000 kr. (Acentro). Råt træbord, 3.995 kr. (Acentro). Lakskrin, 699 kr. (Acentro). Små vaser, 60 kr. (House Doctor). Duftlys, 298 kr. (Voluspa). Skulptursamling består af to figurer på pind fra Østen og en gammel usbekisk ceremonihat, priser fra 999 kr. (Couch). Lampe i privateje.
Franske fristelser
Indretningskonsulent Anja Langes soveværelse skal signalere renhed og ro. Sindet, kroppen og sjælen skal have lov at slappe af, så overflødigt fyld så vidt muligt elimineres. Fascinationen er tydelig fransk boheme tilsat skandinavisk enkelhed. Farverne er blide og afstemte, og materialerne rene og naturlige. Når det gælder tekstiler, holder Anja sig til den rene vare: hør og bomuld i neutrale farver.

Ternet dobbeltdyne, der også fungerer som sengetæppe, 2.280 kr. (Finnegan & Me). Hørsengetøj fra franske Caravane, 549 kr. for pudebetræk og 1.680 kr. for dynebetræk (Finnegan & Me). Jieldé-gulvlampe, 3.250 kr. (Fru Hansen Design). Antikt sengebord, 5.000 kr. (Finnegan & Me). Fuglebur fundet i Frankrig. De gamle bøger og lommeure er arvestykker og loppefund, ligesom vindueskarmens oliemaleri og kobberstik. Urskiven i vindueskarmen er købt hos Antik Brocante, og den gamle franske glaskuppel er fra Suzanne Varming Antik. Pindevævsgardinet og den franske kvast er fra Dekoform.
Stilrent med kant og humor
Designer Lousie Roe er til det enkle og stilrene uden for mange dikkedarer, også i soveværelset. Allerhelst skal soveværelset være et sted, hvor hun har lyst til at være - og gerne går tidligere i seng af den grund. »Når man lægger sig til at sove, har man brug for at lægge tankerne og dagens oplevelser fra sig. Det kræver rene linjer og ikke for mange forstyrrende farver,« mener designeren. Til gengæld er hun ikke bange for ting, som har humor og kant. Som fx Louise Roes egne puder med fotoprint af fx en flue.

Quiltet sengetæppe i fløjl, 2.799 kr. (Louise Roe). Quiltet pude i fløjl, 499 kr. (Louise Roe). Pude med flueprint, 599 kr. (Louise Roe). Pude med bøger, 799 kr. (Louise Roe). Pude med print af arkivruller, 699 kr. (Louise Roe). Puden med fjerprint er en unikamodel. Bakke i finer, 899 kr. (Louise Roe). Porcelæn og glasvase i privateje. Stolen Lago er designet af Philippe Starck, 6.038 kr. (Interstudio). Kashmirplaid i tubefacon, 1.499 kr. (Louise Roe). Gatto-rispapirlampe, 2.400 kr. (Flos). Glasvase, 299 kr. (Interstudio). Opbevaringsbokse i finer til hhv. 349 kr. og 399 kr. (Louise Roe).
Læs mere om: