Tendenser

Forvandl din terrasse til en udendørs stue

Indret din terrasse eller dit uderum med krukker, blomster og bænke, så du får de hyggeligste kroge.

Tænk på din terrasse som dit udendørs hjem, når du skal indrette den. Skab rum og kroge ved hjælp af krukker med planter, der fungerer som både pynt og pladsdeler.

Giv også god plads til blomster i vaser, frugtbuske og opstammede træer, så hvert uderum får sin egen frodige stil.

SE OGSÅ:  25 terrasser du vil elske!

4 tips til at gøre uderummet levende

  1. Tænk i højder, og brug både krukker, vaser og møbler til at få træer og buske opad.
  2. Variér materialerne, og brug hårde slags som beton og zink sammen med træ og tekstiler. 
  3. Lad potter og krukker både opdele og give stemning. Hav derfor gerne mange forskellige steder at placere krukkerne - helst en del sammen. 
  4. Hold møbler og træværk i samme afdæmpede farve, og lad i stedet de grønne planter give liv. Bland mange slags, så udtrykket bliver frodigt.

Når du indretter dine uderum, giver det en flot variation at kombinere høje og lave genstande. En gigantisk krukke plantet til med et højt træ får terrassen til at virke mere naturlig og fungerer også som rumdeler til spisepladsen. Med et langbord er der plads til gæster, og en udepejs samler området. Forno, udeovn. 5.895 kr. (Morsø).

Gør din indgang indbydende ved hjælp af en bænk med puder, så man får lyst til at slå sig ned. Tilføj krukker, lygter og planter til at give stemning. Træbænke laves efter mål, fx 120 x 45 cm, 995 kr. (Florist Lars Jon).

Bænke er praktiske, for du kan udnytte pladsen nedenunder til opbevaring og rykke dem ud som ekstraplads, når du får gæster. Desuden fungerer de som afsætning for tæpper og planter. Beton- og zinkkrukker samt zinkkasse fra 300 kr. (Florist Lars Jon).

Et håndklædestativ er med til at inddele terrassen i udebad. Du kan som her bruge et metalfad med hul som bund og fylde det med sten og to fliser til at stå på. Hæng til sidst en hylde på stakittet til shampoo. Turbo, tøjstativ i plast. 269 kr. (Ikea).

Der er ofte læ og varme op ad vægge, så brug husmuren til læseplads. Holder du møbler og puder i samme farve som væggen, bliver helheden mere enkel. On-the-move, rundt sidebord. 1.999 kr. (Cane-Line). Solbriks, 1.995 kr., lygter, 150 kr., og gammel emaljekande, 200 kr. (Florist Lars Jon). 

Indret et loungeområde med lænestole, sofabord og vaser fyldt med afskårne blomster for at give højde og spræl til et område af terrassen, der ikke er beplantet. Brug store krukker til at afskærme. Old English, vase. 590 kr. (Holmegaard). Hee, loungestol. 1.735 kr. (Hay).

SE OGSÅ: 5 tips: Find den rigtige stil til din terrasse