Tendenser

FSC Design Award: Her er vinder-møblet

Vinderen af FSC Design Award 2017 er fundet. Se her, hvilket nytænkende møbel der løb med sejren.

Hvert år uddeler FSC Danmark, som er organisationen bag miljømærket FSC, en pris til en design- eller arkitektstuderende, som har formået at lave et møbel, hvor design og bæredygtighed går op i en højere enhed.

Onsdag den 10. maj blev FSC Design Award uddelt sammen med Mad & Boligs designpris og ærespris. Vinderen af FSC Design Award blev møblet Knægt designet af Rikke Palmerston Christensen, som studerer på Aarhus Arkitektskole.

Se også: Vinderen af Mad & Boligs designpris 2017

Hun har designet et opbevaringsmøbel, som er en kombination af en knagerække og hattehylde. Og netop den smarte kombination og brugen af få materialer gjorde, at det kompakte møbel løb med sejren. Rikke Palmerston Christensen siger selv, at møblet har en klassisk fremtoning med et originalt tvis i form af det dynamiske element, lædersnøren, som giver møblet karakter.

Udformningen af møblet gør ifølge designeren, at jakker kan hænge pænt, samtidig med at møblet kan rumme hatte, hjelme vanter osv.

Selve FSC Design Award er en designkonkurrence, der har til formål at udfordre danske design- og arkitektstuderende til at forene bæredygtighed med godt design i træ.