Tendenser

Guide: Danmarks skønneste badehoteller

Badehotellerne har fået en renæssance, og de ligger rundt omkring i hele landet og lokker med gourmetmad, lokale råvarer og ren afslapning. Vi guider dig til de bedste af slagsen.

Sus fra havet, charmerende indretning og sand mellem tæerne er sammen med lokal mad, lune sommeraftener og et sommerliv i lavt gear essensen af et ophold på et af Danmarks mange badehoteller.

Meget vand er løbet gennem åen, siden de første badehoteller så dagens lys i slutningen af 1800-tallet, hvor borgerskabet søgte væk fra byerne i sommermånederne.

Nu hitter ferieformen, der er lig med en simpel sommer uden så meget andet end rolig stemning og godt selskab, igen. Mange af stederne er ovenikøbet indrettet autentisk, så det nærmest føles som en tur tilbage i tiden.

Her guider vi dig til Danmarks skønneste badehoteller. 

SE OGSÅ: 3 keramikers insidertips til Bornholm 

Guide: Danmarks skønneste badehoteller 

Henne Mølle Å

Badehotellet Henne Mølle Å er tegnet af arkitekten Poul Henningsen, der er bedst kendt for sin klassiske PH-lampe. Han ønskede at skabe et fristed, der ubemærket gled ind i naturen omkring. Badehotellet ligger ved Vesterhavet, og det er placeret midt i klitter og hedelandskab.

Indendørs er der indrettet med respekt for Poul Henningsens stil, og både lamper og stole er designet af den danske arkitekt for at holde fast i stedets oprindelige atmosfære. Henne Mølle Å er et af de mest kystnære badehoteller i Danmark, og restauranten serverer nordisk mad med et fransk touch, som afspejler havet og åen, der ligger ved hotellet.

Besøg deres hjemmeside her: https://www.hennemoelleaa.dk/

Svinkløv badehotel

Længere nordpå er Svinkløv Badehotel også placeret i en klitplantage ud mod Vesterhavet. Det historiske badehotel brændte ned i 2016, men er blevet genopført i samme stil som det oprindelige hotel.

På Svinkløv forsøger de at skabe hjemlig sommerhusstemning, og det blå badehotel har ikke installeret wi-fi, fordi de ønsker, at deres gæster kommer for at koble af fra den digitale tumult. I køkkenet laver de enkel og ærlig mad, der skal hylde landmændene og fiskerne, som har gjort forarbejdet.

Besøg deres hjemmeside her: https://www.svinkloev-badehotel.dk/

Ballen badehotel

På Samsø dyrker landmændene især kartofler, men det er ikke det eneste, øen har at byde på. Restauranten på Ballen Badehotel serverer retter, der er lavet af lokale råvarer.

Maden er baseret på Samsøs natur, og råvarerne er enten dyrket i beboernes haver og på marker, eller også er den fanget i Kattegat eller fundet vildt i skoven. Den ældste del af Ballen Badehotel blev bygget som købmandsforretning tilbage i 1856.

Besøg deres hjemmeside her: http://www.ballenbadehotel.dk/

Rødvig Kro og Badehotel

Rødvig Kro og Badehotel er blevet kåret til årets badehotel 2020, og værdierne på Rødvig Kro og Badehotel er, at det skal være nærværende, hjemligt, autentisk og ærligt.

På Rødvig Kro og Badehotel serverer de retter med lokalt indkøbte grøntsager, og maden tager udgangspunkt i, hvilke råvarer der er i sæson. Om sommeren serveres maden ude i gårdhaven. 

Besøg deres hjemmeside her: https://www.roedvigkro.dk/

Melsted badehotel

Enestående natur finder man også på Bornholm. Klippeøen har ikke mange sandstrande, men Melsted Badehotel er placeret helt tæt på en klassisk sandstrand ud mod Østersøen. Melsted Badehotel er et af de absolut ældste badehoteller på Bornholm, og det skiller sig ud fra de andre, fordi det er bygget i funkisstil.

Værelserne er forskellige, men fælles for dem er, at indretningen er lys og med mulighed for havkig fra dem alle. Badehotellet ligger i Danmarks eneste bjergby, Gudhjem.

Besøg deres hjemmeside her: https://melsted-badehotel.dk/

Dyvig badehotel

På Als findes Dyvig Badehotel, der kan fejre 10-års jubilæum i år. Dyvig Badehotel er lidt af en tidslomme, for på trods af at hotellet kun har eksisteret i sin nuværende form i 10 år, har de skabt en særlig atmosfære, der bringer gæsten tilbage i tiden.

Badehotellet huser Danmarks bedste brasserie i 2019, men en restaurant i nordisk stil med franske aner findes også på badehotellet i Dyvig.

Besøg deres hjemmeside her: https://dyvigbadehotel.dk/en/welcome/

Hotel Bretagne

I den nordlige del af Sjælland bliver det franske og det nordiske køkken også flettet sammen på Hotel Bretagne i Hornbæk.

Køkkenet kombinerer lokale råvarer med franske specialiteter, og som hotellets navn antyder, stammer specialiteterne primært fra Bretagne-regionen i Frankrig.

Badehotellet i Hornbæk fik i 2017 tilbygget et orangeri, hvor der er mulighed for at nyde Hotel Bretagnes særligt udviklede drinks og cocktails. Værelserne er indrettet i gustaviansk stil, og fra næsten alle værelser er der udsigt over Hornbæk Sø eller havet.

Besøg deres hjemmeside her: https://www.hotelbretagne.dk/

Helenekilde 

Samme hav er der udsigt til fra Helenekilde i Tisvildeleje. Badehotellet blev oprindeligt bygget som sommerhus i 1896, men allerede få år senere blev det omdannet til badehotel. I 2008 blev hotellet renoveret, og siden hen er det blevet indrettet i en stil, der er tro mod stedets historie og naturlige omgivelser.

Der er mulighed for massage og yoga på Helenekilde, så gæsterne kan komme helt ned i gear. Efterfølgende kan der spises moderne nordisk mad i restauranten, hvor de forsøger at skabe enkel mad uden for mange dikkedarer.

Besøg deres hjemmeside her: https://helenekilde.com/

SE OGSÅ: Hold ferie i det danske sommerland