Tendenser

Guide: Find det perfekte sofabord

Det rette sofabord er med til at forene funktionalitet og æstetik i din stue, og her får du den bedste guide til at finde det perfekte sofabord til dig og dit hjem.

Sofabordet bruges i dag til meget mere end et samlingssted foran fjernsynet med en kop kaffe. I dag bruges sofabordet både som hjørnebord, sideborde og endda natbord, og du kan sætte flere sofaborde i forskellige størrelser ved siden af hinanden for at give et varieret look.

Du kan også eksperimentere med farver, når du skal vælge dit sofabord. En lys pastel, et bord med pangfarvede ben eller et ubehandlet træbord i dets oprindelige look, kan se smukt ud og give helt nyt liv til sofaarrangementet.

Der er uendeligt mange muligheder, og derfor har vi samlet en guide til dig, der gerne vil have et overblik over det enorme udvalg.

Vælg det rette sofabord

For at være sikker på, at du vælger det rette sofabord til din bolig og din familie, har vi samlet nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du shopper løs. Når du skal investere i et nyt sofabord, så hav formålet for øje. Inden du køber dit bord, skal du for eksempel overveje:

  • Skal sofabordet tjene som bord, hvor familie og venner skal kunne samles omkring? Så skal du nemlig sørge for, at det har den rette størrelse.
  • Er bordet ekstra udsat for slitage, fordi der er børn i familien, eller bordet bliver brugt meget? I så fald skal du overveje materiale nøje, inden du køber.
  • Skal sofabordene kunne flyttes rundt, så de også fungerer som sideborde eller afsætningsborde i hjemmet? I det tilfældet, er flere små sofaborde et godt alternativ.
  • Hvordan skal højden på dit runde sofabord være i forhold til sofaen? Skal det være lavere, samme højde eller højere?

Et rundt sofabord

Fordelene ved et rundt sofabord er mange. Først og fremmest optager et rundt bord mindre plads og er lettere at placere i en trang stue.

Du kan stille det lidt tættere på sofaen, uden at rummet visuelt virker proppet. Derudover har et rundt sofabord en positiv effekt i et rum med mange kanter.

Et rum har jo i sig selv kanter, og de fleste møbler er også rektangulære, firkantede eller andet. Derfor bliver det runde sofabord i midten af sofaarrangementet meget nemt stuens visuelle højdepunkt.  

SE OGSÅ: Find et budgetvenligt rundt sofabord her

1: Around Coffee Table fra Muuto er designet af Thomas Bentzen. Mere info om sofabordet her!

2: Telvin fra Ellos er et rundt sofabord med metalben og bordplade af MDF. Mere info om sofabordet her!

3: Smukt sofabord i valnød fremstillet af Ethnicraft. Mere info om sofabordet her!

4: Sofabordet Join er designet og produceret af Fritz Hansen. Det fås i tre størrelser og flere farver. Mere info om sofabordet her!

5: Adnet Coffee Table blev oprindeligt designet af den franske modernist, Jacques Adnet, i 50'erne, men fås nu i flere moderne udgaver. Få mere info om sofabordet her!

Et sofabord i marmor

Sofaborde i marmor er meget smukke og giver straks et international og eksklusivt look i stuen. Men marmor er også et materiale med visse udfordringer. Det solidt og skrøbeligt på samme tid. Selvom det virker meget robust, så kan et marmorsofabord faktisk både knække og blive beskadiget. Syre kan ødelægge overfladen, og når det sker, så bliver naturmaterialet modtageligt overfor snavs og pletter. Tænk dig derfor godt om, før du forelsker dig i det eksklusive marmor-look. 

1: Moderne marmorbord fra Ferm Living. Fås i mange forskellige størrelser og look. Få mere info om sofabordet her!

2: Det elegant sofabord The Fly TableSC4 designet af Space Copenhagen for &tradition. Få mere info om sofabordet her!

3: Axx sofabord i marmor fra Ellos har en marmorbordplade og et stel af metal. Få mere info om sofabordet her!

4: Sofabordet PK61A er designet af Poul Kjærholm og er et af verdens mest ikoniske marmorsofaborde. Få mere info om sofabordet her!

5: Ultramoderne sofabord af fire stykker marmor monteret i en slank, sort metalramme. Designet af Emil Thorup for HANDVÄRK. Få mere info om sofabordet her!

SE OGSÅ: 25 nordiske stuer

Et hvidt sofabord

Vil du sikre dig, at dit sofabord ikke dominerer stuen, skal du gå på jagt efter et hvidt sofabord. Et enkelt hvidt sofabord er eviggyldigt, og det giver plads til, at du kan lege med farver mange andre steder i rummet. Det hvide sofabord bliver på den måde det rolige fokuspunkt i stuen. Der, hvor du hviler dine øjne.

1: Bakkebordet Tray Table er multifunktionelt og fås i mange størrelser og farver. Få mere info om sofabordet her!

2: Como er et klassisk sofabord fra Bolia, der findes i et utal af variationer. Her er det vist med laminatbordplade og hvidlakeret stel. Få mere info om sofabordet her!

3: IMFORS fra Ikea har en separat hylde til magasiner og anden opbevaring. Få mere info om sofabordet her!

4: Poul M. Volthers sofabord, D20, fra 1951 er klassisk dansk design, når det er bedst. Det fås i mange farver - også hvid. Få mere info om sofabordet her!

5: Airy sofaborder designet af Cecilie Manz for Muuto. Det har en god størrelse, samtidigt med at designet er simpelt og let. Find det i fire forskellige farver. Få mere info om sofabordet her!

Flere små sofaborde

Fremfor et stort sofabord kan du vælge flere små sofaborde, som har samme funktion som et stort sofabord. Fordelen er, at du kan samle dem i midten af rummet, når du ikke har gæster og skal bruge pladsen. Derudover har du med flere små sofaborde mulighed for at tilbyde hver gæst deres eget bord til kaffekoppen, og skulle du blive træt af at se på bordene, kan du nemt finde en anden funktion til dem.  

1: FermLiving's Cluster bord kommer som et sæt af 3 små borde, der passer ind i hinanden og kan trækkes ud og flyttes rundt efter behov. Få mere info om sofabordet her!

2: A223 Sofabord fra Fritz Hansen blev designet af stjernetrioen Piet Hein, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen i 1968. Få mere info om sofabordet her!

3: Triptych Nesting Tables designet af All The Way To Paris er et komplet sæt af tre borde, der kan gemmer sig under hinanden. Få mere info om sofabordet her!

4: Sofabordet George fra Ellos er et bord med aftagelig bakke og sammenklappeligt stel. Bordene sælges hver for sig. Få mere info om sofabordet her!

5: Bowl Table er designet af Ayush Kasliwal for Mater. De håndlavede bakkeborde er fremstillet af miljøbevarende mangotræ og lavet på Fairtrade værksted. Få mere info om sofabordet her!

Læs mere om: