Tendenser

Guide: Sådan bruger du de japanske tendenser i indretningen

De japanske elementer hitter i indretningen lige nu, så vi har derfor samlet tips til, hvordan du nemt kan tilføje lidt af den japanske æstetik til din nordiske indretning.

Indretningen i Japan er ligesom den nordiske simpel og ren. Derfor er den nem at plukke fra uden at skulle lave sin stil helt om. Bliv inspireret af japanernes æstetiske sans gennem mønstrede tekstiler, farvet keramik og finurlige detaljer, der gør hjemmet ekstra smukt. 

Vi har her samlet 4 tips, der kan være med til at inspirere dig til, hvordan du bruger tendensen.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dit soveværelse efter Feng-Shui 

Tip #1: Brug japanske elementer i dit stilleben 

Integrér japanske figurer eller keramik i dit stilleben fx ved at mikse vaser med japanske elementer som f.eks. en japansk trædukke eller en lille sojaskål. Har du japansk keramik derhjemme, så lad det også få en plads i vitrineskabet eller på åbne hylder i køkkenet. 

Du kan også gå all in og dedikere et helt hjørne til det japanske – og indrette en hyggelig krog, der emmer af Japan. 

Tip #2: Lad japanske farver og mønstre pryde dit soveværelse 

Få japanske vibes ind i soveværelset med mønstrede kimonoer og flettede detaljer. Mal en lang knagerække i samme nuance som væggen, og lad de smukke tekstiler hænge fremme på den.

LÆS OGSÅ: 9 flotte rispapirlamper til din stue 

Tip #3: Find de runde og kantede former frem

Japanerne er kendt for at mikse kantede og runde former som her, hvor lamper og vaser i runde former er placeret på en kantet bænk op ad en firkantet træramme.

Tip #4: Opbevar dine ting i små beholdere 

Opbevar dine småting på hjemmekontoret i trææsker og små keramikskåle som vist på billedet her, og skriv dine daglige noter i små hæfter i samme nuancer.

 

Mere inspiration? 

Læs også 13 gode IKEA-køb, du kan gøre dette efterår