Tendenser

Her er farverne, der bliver store i 2021

Hvert år trender nye farver i boligen, men hvilke skal du holde øje med i 2021? Vi giver dig svaret.

Nyt år betyder nye farver øverst på trendbarometeret. I 2020 hittede både kraftige farver og pastelfarver, men hvilke kommer vi til at se allermest til i 2021? Vi kan afsløre så meget, at det i hvert fald blive en smule mere afdæmpet.

I det forgangne år har vi været mere hjemme. Lockdown, hjemmekontor og onlinemøder har været i højsædet, og det kommer til at afspejle sig i de farver, der kommer til at hitte næste år. 

Hvilke farver bliver store i 2021?

Der bliver skruet ned for de kraftige farver i 2021. I hvert fald hvis man spørger trend- og farveinnovatør Jane Boddy:

- De naturlige og jordbundne farver vil dominere 2021, siger hun.

Jane Boddy begrunder det med, at verdenssituationen fortsat tvinger os til at blive hjemme, og med de naturlige farver såsom brun i forskellige nuancer kan vi føle os trygge. Faktisk er det sådan, at brun altid trender i krisetider. Boligstylist Camilla Høeg er enig med Jane Boddy, når det kommer til de jordbundne farver. 

- Pangfarver og pastelfarver har været meget in, men de ryger ud nu, fordi vi får brug for en mere rolig tone og stemning derhjemme. Jeg tror også, at det bliver nogle varmere nuancer af brun og terracotta, så der kommer noget varme ind i hjemmet. Det nytter jo ikke noget at have en base med knald på farverne, hvis du skal have ro, siger boligstylist Camilla Høeg.

Læs også: Sådan skal din stue se ud i 2021

Årets farve fra Pantone

Hos farvevirksomheden Pantone er der dog stadig knald på nogle af farverne i 2021. Tidligere på året pegede de på nuancen Clearwater, der er en lyseblå nuance, men nu er der kommet andre boller på farvesuppen - og denne gang har de altså valgt hele to farver som årets farve.

Det er nemlig en grå nuance, de kalder for Ultimate Grey, og en gul nuance, der hedder Illuminating. De to farver er blevet valgt for at vise, hvordan to meget forskellige farver fint kan spille sammen. 

Hvordan årets to farver skal sættes sammen, og hvordan du kan bruge de jordbundne farver og brune nuancer, som boligstylisten og trend- og farveinnovatøren forudser som årets trendfarve 2021, giver vi inspiration til herunder.

Mere inspiration? Se her, hvordan din stue skal se ud i 2021, hvis du skal lytte til boligstylistens bud på, hvad der kommer til at trende næste år. 

Læs mere om: