Annonce
Tendenser

Her er farverne, der kommer til at dominere indretningen i 2021

Der er en overraskende vild farve på vej og nogle bløde udgaver af noget af det, vi kender.

Det er måske en af de mest effektfulde ændringer, vi kan foretage i indretningen af vores hjem: Farver på væggene. For nogle er en enkelt væg nok, for andre stopper det ikke ved væggene, men også gulvene eller sågar lofter får en omgang farve.

Og hvert år ser vi en række farver dominere indretningen.

I år har greige (grå/beige) gået sin sejrsgang i vores hjem, men også forskellige nuancer af blå har domineret; både i en mere støvet udgave og som blikfang i form af enkelte elementer i kraftig koboltblå. Pantone erklærede farven Neo Mint som årets farve 2020, hvilket gik fint i tråd med de seneste års begejstring for pasteller i alle nuancer.

Tromb 769 fra Beckers Maling

Naturens farver

Ser vi frem mod 2021 er det på den ene side en fortsættelse af forskellige versioner af ’greige’, som hos trendbureauet Pej Gruppen ligefrem anses som et af det nye års absolutte nøglefarver.

På den anden side ser vi en ny tendens mod en palette inspireret af naturens farver, som erstatter nogle års fokus på stærke juvelfarver. Her er det f.eks. varm terrakotta, der får plads, men også en mere støvet grøn. Hos Beckers peger man på farven 'Emalj 819', som en af de helt store farver for 2021. Det er en elegant, men varm og støvet grøn, som også vil komplimenteres godt af en anden af det nye års farvehit i indretningen: Rød.

Og ikke en diskret rød – rigtig rød. Det ser ud til at den røde farve vil erstatte den kraftige Yves Klein blå som blikfang på mindre elementer i indretningen.

Væg: Emalj 819 og skab: Gröntte 846 - begge fra fra Beckers Maling

Plads til pasteller

Er man til pasteller skal man ikke fortvivle, for spørger man ’Head of Colour’ ved det globale trendbureau WGSN, Jenny Clark, kommer vi fortsat til at nyde godt af de sarte pastellers bløde effekt på indretningen. De kommer blot til at være mindre sukkersøde og mere naturlige i udtrykket.

Netop den tendens er tydelig i de farver, Beckers peger på som trendfarver for 2021. Her er ’Stäpp 612’ et godt eksempel på en pastel i en mere mild og støvet udgave, der også er i tråd med et overordnet fokus på at skabe en fornemmelse af tryghed og optimisme i indretningen, som mange trendbureauer spår, bliver et vigtigt element i indretningen generelt i 2021.

Væg: Stäpp 612 og bord: Tomat 685 - begge fra Beckers Maling

Om Beckers

Beckers er i dag en af Nordens mest miljøvenlige malingproducenter, så du kan male med god samvittighed. Alle trendfarver fra Beckers kan tones i forskellige typer af vægmaling, du så kan få lige præcist dén farve, du ønsker, uanset om du vil male stuen, børneværelset eller køkkengulvet. Se mere her.

 

 

 

Læs mere om: