Tendenser

Her er fremtidens alkohol-tendenser

Fremtidens alkohol tager hensyn til alt fra din sundhed og oplevelsestrang til krav om kvalitetsprodukter og professionel service derhjemme. Se her, hvad du kan vente dig af dine cocktails og vin i fremtiden.

Når du hæver glasset i fremtiden, hvad skal indholdet så kunne udover at give dig en tilfredsstillende smagsoplevelse? Ifølge et studie lavet af fremtidsforskere fra trendbureauet Future Brand kommer fremtidens store alkohol-tendenser til at supplere din sundhed, give dig oplevelser og professionel service derhjemme, ligesom hvis du sad på en eksklusiv cocktailbar. Hvorfor? Fordi vi kommer til at efterspørge produkter, som kan leve op til dette i fremtiden.

De 3 største alkohol-tendenser i fremtiden

Supplement til din sunde livsstil
Sundhed bliver en stadig større del af vores livsstil i fremtiden, hvor vi gerne vil leve grønnere og sundere. Vi tager vores krop og helbred alvorligt ved at sætte os ind vores behov og fødevarernes ernæringsmæssige sammensætning, hvilket den populære app FitBit, der blandt andet tracker helbred, søvn og fysisk aktivitet, er et eksempel på. I fremtiden vil vin og øl i højere grad end nu kunne fås i alkoholfrie alternativer eller veganske, økologiske og glutenfrie versioner, så det, at drikke alkohol, ikke bliver en synder på sundhedskontoen.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Drikkeværdige oplevelser
Vi vil i højere grad betale for at få en oplevelse fremfor et produkt, hvilket stiller krav til fremtidens drikkevarer. Din drink skal med andre ord kunne tiltrække sig opmærksomhed på din Instagram. Vi gider ikke endnu en Aperol Spritz, som ligner alle de andres. I fremtiden bliver din drink udvidet til en gastronomisk oplevelse kreeret og serveret på samme måde, som en Michelin-kok ville fremstille en ret. Samarbejder mellem etablerede alkoholbrands og eksempelvis caféer, restauranter eller dj’s vil også dukke op som alternativer til den klassiske cocktailbar, hvor du vil kunne få drinks lavet til netop stedet, menuen eller lejligheden.

LÆS OGSÅ: De største alkohol-tendenser i 2017 - hvilke har du drukket? 

Professionel service derhjemme
Siden Nespresso fik stor succes med at tilbyde en baristaværdig kop kvalitetskaffe derhjemme, er markedet for produkter og servicer, der kan tilbyde en professionel oplevelse hjemme, eksploderet. I dag kan du få kokke hjem i køkkenet, ligesom bartendere også stiller op i stuen, når der skal serveres after dinner cocktails. Kapsel-maskiner som Bartesian, hvor du blot trykker på en knap for at få en perfekt tilberedt cocktail, kommer derfor i fremtiden til at give Nespresso-maskinen selskab på køkkenbordet.    

Læs mere om: