Tendenser

Her er sofaen, som alle taler om

Vi tvivler på, at den smukke Mario Bellini Camaleonda-sofa er gået din næse forbi. Måske du ikke genkender den på navnet, men mon ikke du kan genkende dens ikoniske design? Læs med, og bliv klogere på trendsætternes nyeste favoritsofa.

Det er ikke unormalt, at nye trends opstår på Instagram. Det har vi set op til flere gange og senest ved sweatsuit-trenden, som især har været stor her under lockdown. 

Alt fra farverige stiletter og sweatsuits til iPhone-tilbehør og snoede lys, og denne gang er det den hippe og ikoniske Mario Bellini Camaleonda-sofa, som fylder vores alles Instagram feed. Men hvad er det egentlig, som gør denne sofa så speciel?

Læs også: Her er Danmarks 7 mest magtfulde topchefer

Den smukke sofa, hvis navn du måske ikke har kendt før nu, blev designet tilbage i 1972 af den italienske arkitekt og designer Mario Bellini. Sofaen blev første gang fremvist, da The Museum of Modern Art inviterede tolv italienske designere til at deltage i udstillingen 'Italy: The New Domestic Landscape'. Den sommer blev sofaen så, for første gang siden 1979, gensolgt hos B&B Italia, som er den originale forhandler af sofaen.

Camaleondaen er som en stor pakke bølgende og boblende bobleplast, og med sit ikoniske design og utallige muligheder har den endnu en gang taget verden med storm.

Læs også: H&M Home løfter sløret: laver kollektion med kendt modedesigner

Bellini har fortalt til arkitektmagasinet, Architectural Digest, hvordan navnet Camaleonda opstod:

- Jeg krydsede to ord: camaleonte, eller kamæleon, et ekstraordinært dyr, som er i stand til at tilpasse sig ethvert miljø, og onda, som betyder bølge. 

Og Camaleondaen er da nærmest også en kamæleon med sine mange muligheder for form, materiale og farve. Sofaen har ingen originalform, så hver køber har mulighed for at tilpasse den, så den passer lige nøjagtig ind i deres hjem – det foruden, at sofaen fås i både jersey, læder og velour – og selvfølgelig i et væld af smukke farver.

Læs også: Sådan laver du selv de populære, snoede lys

Endnu en stor trend fandt sted til samme udstilling som Camaleondaen – nemlig Ultrafragola-spejlet, som også har hittet (og stadig hitter) på Instagram. Det bølgede spejl ses blandt andet hos danskerne Cathrine Widunok Wichmand og Pernille Teisbæk. 

Og ligesom Ultrafragola-spejlet så er Mario Bellini Camaleonda-sofaen desværre heller ikke en billig affære - det rygtes nemlig, at priserne starter ved 55.000 kroner for en to personers sofa. 

Læs også: Har du altid vasket dit tøj på samme måde? Så er det tid til at genoverveje det!