Tendenser

Her finder du de bedste croissanter i Danmarks største byer

Hvor finder man de mest luftige og sprøde croissanter? IN har lavet en croissantguide med de 13 bedste croissanter i Danmarks største byer.

Vi ved alle, at den bedste af slagsen fås på de franske fortovscaféer… Men hvor finder vi de bedste luftige og sprøde croissanter under danske himmelstrøg, når vi skal stille trangen til de små smørholdige horn? 

DEN KLASSISKE CROISSANT

Det lille, franske, smørholdige horn har for længst stjålet danskernes hjerte. Vi taler selvfølgelig om den klassiske croissant, som (næsten) alle elsker. Det er blevet en lille luksus, som hører med til kaffen, når man skal forkæle sig selv lidt ekstra.

Men hvor finder man den lækreste croissant, som både har en sprød krummende overfalde, et perfekt luftigt indre og de helt rigtige lag? 

IN har lavet en croissantguide med de 13 bedste croissanter i Danmarks største byer. Læs med her. 

ET FRANSK HÅNDVÆRK

Det kræver sit håndværk, at lave en lækker croissant. Stor tålmodighed, teknisk finesse og ikke mindst en hel del kærlighed er altovervejende, når man skal lave den lille butterdejsfavorit. 

Franskmændene har mestret kunsten i mange år - og selvom vi ville ønske, vi kunne nyde alle vores croissanter på franske fortovscaféer, så bliver vi nok nødt til at erkende, at den franske delikatesse langt oftere skal nydes på dansk jord.

Læs også: 14 bagerier i København du skal kende

Rigtig mange caféer serverer bakeoff-croissanter. De kan bestemt også være gode... 7-Elevens har endda slået flere af Danmarks største bagerkæder med deres bakeoff-croissanter.

Men hvis du, ligesom os, drømmer om en hjemmebagt, smørbagt croissant i autentisk fransk stil, så findes de heldigvis også herhjemme!

I galleriet herunder finder du de bedste steder at få stillet din croissant-trang i alle tre af Danmarks største byer; København, Århus og Odense.

DE 13 BEDSTE CROISSANTER I DANMARKS STORBYER

Croissaintguide