Tendenser

Hold fest under åben himmel

Flyt festen udenfor! Vi guider til, hvordan du holder den lille, mellem og store fest under åben himmel.

Sommeren står for døren, og det er højtid for fester og gæster.

Glem alt om dårlig akustik, røg i køkkenet og udsigt til stakke af opvask. Byd gæster, venner og familie på små og store fester i det fri, og nyd de lune sommeraftener i naturens egne kulisser.

Vi har lavet en guide til, hvordan du holder den perfekte fest udendørs. Både den lille, mellem og helt store fest.

LÆS OGSÅ: Sommerlig festmiddag

Middag med vennerne 

Invitér gode venner på gourmetmiddag og drinks i tusmørket. Lad rammerne bestemme borddækningen, hvad enten I er på altanen, i haven eller i den frie natur. 

Middag med udsigt. Placér terrassemøblerne på havens bedste aftensol-spot, eller hvor du har den flotteste udsigt. Bord og stole i teak er fra House Doctor.

Blomster og borddækning er med til at sætte en god stemning. Lad farver og stil matche middagens tema, så du får et samlet udtryk.

Forvandl altanen til en sydlandsk restaurant. Dæk op med en hvid dug, og pynt bordet med en vild buket, der minder mest af alt om sommer i Syden. Stil krydderurter i potter, og lad fakler udgøre belysningen.

Udnyt havens guld. Pynt velkomstdrinks med en klase ribs eller andre af sæsonens afgrøder.

LÆS OGSÅ: Borddækning: Pynt dit bord med naturen

Den runde fødselsdag

Holder du rund fødselsdag for den pukkelryggede og de nærmeste venner, må konceptet gerne være uhøjtideligt og afslappet. Her er det vigtigste bare at være sammen, nyde tiden og lade maden mere eller mindre passe sig selv.

Lok gæsterne. Stil vin og appetizers sammen med porcelæn og glas, og lad dine gæster stå for borddækningen.

Tag selv. Stil små spande i haven med iskolde drikkevarer, og lad gæsterne forsyne sig selv. Det ser mere festligt ud, hvis du vælger flaskeøl og vand i stedet for dåser.

Tapas og antipasti er altid et hit, når man er mange. Anret retterne på tallerkener, og stil dem alle på bordet. Retterne kan i sig selv næsten gøre det ud for borddækningen.

Lys haven op. Få masser af hygge med lanterner og lyskæder i træerne. Du kan også sætte små bålfade og fakler rundt omkring i haven.

Det store bryllup

Et havebryllup kan sagtens være stilfuldt, selvom rammerne er uformelle. Dæk op til fest med masser af atmosfære og højt til loftet.

Mix lys- og stofguirlander, og hæng dem på kryds og tværs i haven. Det skaber en festlig stemning, uanset om det er lyst eller mørkt.

Eksklusiv servering. Drop porcelæn og fade, og servér i stedet små hapse og retter i skåle. Stil dem på en rå skiferplade, så de står samlet frem på bordet.

Stilfuldt og enkelt. Bind en enkelt blomst sammen med et manillamærke rundt om en stofserviet med en snor i bomuld, læder eller silke.

Drop den hvide dug, og gå efter et råt bord-look, som klæder et vejrbidt havebord. Lad en lang, smal løber i lærred eller hør skjule de garvede borde. Gør bænkene siddevenlige med puder i de farver, der går igen på bordet.