Tendenser

Huset du kan bygge på 10 minutter!

Har du nogensinde hørt om et sammenfoldeligt hus? Det her smarte hus kan bygge sig selv på 10 minutter blot ved tryk på en knap.

Prøv at forestil dig, at du kan bygge et hus hvor som helst på bare 10 minutter. Du skal bare trykke på en knap, hvorefter huset vil folde sig ud og begynde at bygge sig selv.

Hvis du fortryder din placering af huset, skal du bare trykke på knappen igen, og så vil huset folde sig sammen, hvorefter du kan flytte det, trykke på knappen igen og lade huset bygge sig selv påny. Lyder det urealistik? Det er det faktisk ikke.

Et hus, der bygger sig selv

Det engelske firma Ten Fold Engineering har nemlig udviklet et hus, der kan bygge sig selv på under 10 minutter.

Huset kan transporteres, så det kan bygges hvor som helst, og det er pladsbesparende, fordi det er sammenfoldeligt og kan pakkes væk, når det ikke er i brug.

Det gør huset særligt anvendeligt som klasselokale, butik, hospital og shelter for hjemløse.

SE OGSÅ: Sengen, der reder sig selv 

Et alternativt boligvalg

David Martyn, grundlægger af Ten Fold Engineering, fik ideen til det sammenfoldelige hus, da han oplevede, hvordan hans egne børn ikke havde råd til at bo i London på grund af høje huslejer.

Med det sammenfoldelige hus vil Ten Fold derfor skabe et alternativt boligvalg til unge mennesker, som gerne vil bo ude, men som endnu ikke har råd til at bo i dyre lejligheder.

Prisen på det sammenfoldelige hus er derfor også relativt lav sammenlignet med priserne på resten af boligmarkedet. Et sammenfoldeligt hus koster omkring 100.000 britiske pund.

Et hus uden toilet

Martyn udtaler, at det sammenfoldelige hus er som et normalt hus. Den eneste forskel er bare, at det sammenfoldelige hus ikke har toiletfaciliteter. 

SE OGSÅ: Bæredygtigt hus bygget på 7 timer

Se huset du kan bygge på 10 minutter!

Læs mere om: