Tendenser

Hvor godt sover man egentlig i en spejlseng? Og fire andre ting, vi undrer os over i Nybyggerne

Nybyggerne er endelig tilbage i vores fjernsyn. Efter at have set første afsnit presser spørgsmålene sig på! For hører fliser virkelig til i soveværelset, og er spejlsenge en gal eller genial opfindelse? Få svarene her!

Endelig! Den nye sæson af Nybyggerne er skudt i gang, og det meste er, som det plejer: Fire par – nogle med hænderne bedre skruet på end andre – skal bygge deres drømmehus på kun otte uger. For 300.000 kroner skal de forvandle de rå betonhuse i Horsens til personlige hjem med en hel masse wow-effekt.

Allerede i første afsnit afslører fire vidt forskellige stilarter sig – og de spænder helt fra den minimalistiske japandi-stil i grønt hus til den maximalistiske stil med et strejf af kolonihavehygge i gult hus.

Selv om programmet præsenterer fire par med vidt forskellig smag, er der alligevel enkelte gengangere i de nybyggede rum i form af klinker og spejlsenge, så gad vide om parrene henter inspiration samme sted? Spørgsmålene stiller sig i kø her på redaktionen – her får du svarene!

Hvor godt sover man egentlig i en spejlseng?

Sengerammen med påsatte spejle, der giver et luftigt og elegant udtryk til et ellers tungt møbel, går igen i to ud af de i alt fire nybyggede soveværelser. Vi har spurgt parret i rødt hus, hvor de har fået inspirationen fra:

- Jeg har på internettet set sådan nogle firkantede kube-borde, der er lavet af spejle, og jeg synes, at effekten giver et elegant udtryk. Så vi har bare konverteret ideen til en sengeramme, forklarer Trine.

Hun anerkender, at der mangler lidt på finish, for som Ask også påpeger i ugens afsnit, er kanterne temmelig skarpe. Det er dog ikke noget, der ikke kan fikses med lidt slibning – eller med en listeløsning, som man eksempelvis ser det i grønt hus hos Frederikke og Anders.

- Kanterne er skarpe, hvis ikke man får sat spejlene rigtigt. Vi gjorde også det, at vi satte lister i toppen af sengen over spejlene, så ikke vi ville slå os på sengen. Det fungerede rigtig godt, forklarer hun til Mad & Bolig.

Foto: @trineladekarl

Når først faren for at komme alvorligt til skade er elimineret, sover man ifølge begge par rigtig godt i sengen.

- Aldrig har vi sovet så godt og så tungt i en seng før - om det skyldes træthed eller spejleffekten er uvist, joker Trine og kommer med et godt råd, hvis du sidder derhjemme og får lyst til at give din egen sengeramme et løft:

- Kaster du dig ud i projekt spejlseng, kan du med fordel slibe kanterne og måske lave rammen fem centimeter lavere end madrassen. Lige her må æstetik vige for praktik. 

Er det snyd, at Frederikke og Anders fra grønt hus er med i programmet, når de har erfaring med renovering hjemmefra?

- Siden vi lærte hinanden at kende, har vi bygget næsten non-stop, slår Frederikke fast i programmet.

I den anden ende af skalaen befinder Heidi og Lasse sig:

- Vi er jo ikke de mest erfarne, så det kan godt være, at der opstår nogle kreative løsninger, som måske ikke er helt efter spillets regler, konstaterer Lasse i ugens afsnit.

Og der er da også allerede i første afsnit tydelige forskelle i parrenes håndværksmæssige niveau, men selv om det kan virke unfair, er det altså ifølge programmets regler hverken snyd eller bedrag, så længe der ikke er en uddannelse bag færdighederne.

Vi glæder os til at sidde fastlimet til skærmen hver onsdag for at følge med i parrenes udvikling hver især.

Kan beboerne på Nybyggervej virkelig høre Christian Degn, når han råber, at tiden er gået?

Vi kan ikke spå, men alligevel forudser vi, at alle afsnit stensikkert vil indeholde et klip med programmets vært, Christian Degn, der fra gaden skråler, at vores kære nybyggerpar skal smide, hvad de har i hænderne.

Men er det virkelig nødvendigt, at han står der og råber? Helt enkelt er svaret faktisk nej.

Foto: TV2

Som man også ser i programmet, er Christian Degn rundt i alle huse for at minde parrene om, at der en deadline nærmer sig med hastige skridt, og når han til sidst kalder på dem fra gaden, tyder meget på, at klippet blot er til for seernes skyld.

- Når jeg står udenfor og råber, at tiden er gået, har jeg samtidig en kollega inde i alle fire rum, fortæller han til Mad & Bolig.

Hører fliser til i soveværelset?

Normalt finder man dem i bryggerset eller på badeværelset, men allerede i ugens afsnit har hele to par haft gang i fliseskæreren.

- Altså jeg har ikke set det før, siger Ask, da han opdager vindueskarmen hos Heidi og Lasse i blåt hus.

- Nej, men hvor mange soveværelser kommer du egentlig i? spørger Mette Helena, før Ask konkluderer, at det nok mest er hans eget.

- Men der er der i hvert fald ikke fliser, slår han fast.

Et par minutter senere går dommerparret på opdagelse hos Frederikke og Anders i grønt hus, hvor de endnu engang bliver mødt af fliser – denne gang i form af en stor marmor-skillevæg, der gemmer på et indbygget skab omme bag.

Derfor må (mindst) halvdelen af årets deltagere mene, at fliser i den grad hører til i et soveværelse.

Er Mette Helena og Ask et af de bedste dommer-makkerpar, vi har?

Her på redaktionen er vi vilde med programmets dommerpar!

De svinger godt sammen, giver plads til hinandens fagligheder og har en superrar kemi, hvilket allerede kommer til udtryk i ugens afsnit. Foran vindueskarmen i blåt hus får de grinet sammen efter en mindre misforståelse mellem de to – og det er altså bare dejligt at se på.

Foto: TV2

Du kan se Nybyggerne på TV2 hver onsdag klokken 20.00 eller på TV2 Play.

Læs mere om: