Tendenser

Indretning af stue: Få en ny stue - med samme møbler

Indretning af din stue kan være svært. Vi giver dig her 10 tips til, hvordan du kan få en ny stue med de samme møbler.

Man siger, at forandring fryder. Og ville det ikke være rart, hvis du kunne forandre stuen, uden at det sprænger budgettet. Det kan du nemlig sagtens!

Vil du forny din stue uden at bruge en masse penge på nye møbler, findes der heldigvis masser af muligheder i dem, du allerede har.

Indretning af stue: Få inspiration i disse 25 nordiske stuer!

Stil sofaen på skrå, lav en billedvæg, eller sæt vaser i samme form i et anderledes stilleben. Der er mange måder, du kan pifte hjemmets foretrukne opholdsrum op på.

Måske du skal omrokere dine møbler eller lave en ny, inspirerende billedvæg. Bare du sorterer dine ting, kan det føles som om, at du har fået en helt ny stue.

I galleriet nedenfor kan du finde inspiration til, hvordan du kan forandre din stue uden at skulle investere i helt nye møbler.

Indretning af stue: Den helt store forandring

Går du efter den helt store forandring, er det en god idé at viske tavlen helt ren. Det kan være svært at tænke nyt, når man i forvejen har indrettet stuen én gang.

Måske skal sofaen vende på en anden måde, eller også finder du ud af, at der er møbler og pynteting, du sagtens kan leve uden.

 1. Tag alle møbler ud af rummet, hvis du har mod på at starte helt forfra – uden at bruge en krone vel at mærke. Så har du et blankt lærred at arbejde med.
 2. Se kritisk på dine møbler og tilbehør. Måske kan du vælge noget fra og på den måde få et mere luftigt rum. Kig nu på rummets muligheder.
 3. Hvor falder dagslyset og hvornår? Er det ved vinduet, at du helst vil sidde og slappe af? Eller er det lige der, du godt kunne bruge en hjemmearbejdsplads.
 4. Stil de møbler ind igen, som du har besluttet at beholde, når du har tænkt over de forskellige funktioner, din stue skal have. Prøv at tænke nye muligheder ind. Fx kan to sofaer stå over for hinanden ude i rummet.
 5. Dikterer dit tv altid, hvordan sofa og lænestole kan stå, så overvej at købe et vægbeslag at hænge det op på, så du kan dreje det.
 6. Gangpassager er vigtige. Det skal være til at komme fra A til B uden at støde ind i noget.

Den nemme løsning

Små forandringer kan også gøre en kæmpe forskel. Du har nok lidt forskellige vaser og pyntegenstande i gemmerne, som sagtens kan tåle at blive vist frem i vindueskarmen eller på stuebordet.

Et nyt billede, en ny vase eller en ny placering af spisebordet kan gøre, at stuen føles splinterny. Følger du nogle af disse tips, garanterer vi for, at du vil se en stor forandring i stuen.

 1. En ny plads til bare et eller to af dine møbler kan virke som en forfriskende overraskelse. Alene det at trække møblerne væk fra hjørner og vægge kan ændre rummet meget. Stil fx skrivebordet på skrå. Eller kassér sofabordet, og sæt et par små borde ved siden af den i stedet.
 2. Du kan også flytte skænken eller reolen ud fra væggen og bruge dem som rumdelere. Måske kan reolen deles i mindre enheder.
 3. Spisebordet kan du stille langs med vinduet, hvis I er få, der sidder ved det til hverdag. Du får mere gulvplads, og når du får gæster, kan du hive bordet ud i rummet igen.
 4. Lamperne kan også bruges på nye måder. Hæng fx en pendel lige over en ting, du vil fremhæve. Eller stil en eller to bordlamper i den ene ende af spisebordet.
 5. Tøm reolen for halvdelen af dens indhold, så den får et lettere udtryk. På den måde bliver de ting, der står tilbage, også mere synlige.
 6. Tag alle dine billeder ned fra væggen, og mix dem på en ny måde. Fx kan du stille nogle af dem i en gruppe på en skænk eller kommode. Eller du kan hænge dem op i en collage eller arrangere en hel billedvæg med dem. Læg dem først på gulvet eller et stort bord, og flyt dem rundt, til de ligger på en måde, hvor de klæder hinanden. Snup et billede med din mobil. Så er det nemmere at hænge billederne op som ønsket. Se fx her, hvordan du laver den perfekte billedvæg!
 7. Hæng billeder sammen, hvor et par af de samme farver går igen – og lad et enkelt bryde harmonien med en helt anden farve, hvis det bliver for pænt.
 8. Det kan også være en idé at tage mindre ting som kunstgenstande, lysestager og vaser ud af rummet. Hent gerne lignende ting fra resten af huset. Vælg de ting, du holder mest af, og mix dem i grupper, gerne med et ulige antal ting i forskellige højder. Vælg ting med fællestræk, fx farve, materiale eller form. 
 9. Har du gulvtæpper liggende forskellige steder, så prøv at samle dem i en gruppe, hvor de overlapper hinanden lidt. Det giver en afslappet stemning.

10 tips til at få en ny stue - med samme møbler

Sådan får du en ny stue - med samme møbler