Tendenser

Indretningsløgne: 7 ting, der er helt anderledes i virkeligheden end på billeder

Ligesom man ikke skal tro på alt, man læser, skal man heller ikke altid tage det, man ser på bolig-billeder for gode varer. Her afslører vi 7 steder, hvor hverdagen ofte vinder over æstetik i det virkelige liv.

Der går ikke lang tid, fra at vi åbner et boligmagasin, til at vi dagdrømmer om minimum én af de ekstravagante boliger, der er at finde deri.

Med designermøbler, nymalede vægge og perfekt placeret nips bliver man nemlig hurtigt opslugt i et perfekt bolig-univers. Men de fleste af os ved nok, at virkeligheden tit er en lidt anden end den, som vi ser på billeder.

I bolig- og interiørverdenen er der nemlig også brugt et par tricks hér og dér, når der skal skydes smukke billeder, men som nærmest er uopnåelige i det virkelige liv. Vi afslører et par stykker af dem her. 

SE OGSÅ: 10 tips til at skabe det perfekte stilleben 

7 ting, der er helt anderledes i virkeligheden end på billeder 

Den tomme entré

Entréen uden beskidte sko, store jakker og lange halstørklæder er et tilbagevendende syn i diverse boligreportager. Men hvad blev der egentlig af de 15 par sko, som en familie på fire som minimum har? Og knagerne, som man normalt ikke kan se for bare jakker? Ingen entré eller gang ser jo ud, som i boligreportagerne - selvom vi ville ønske det.

Badeværelset uden tandbørster

Det altid rene badeværelse uden vandstænk på spejlet og akkompagneret med Aesop håndsæbe er noget, som ofte går igen på billede. Til gengæld er tandbørste og tandpasta et sjældent syn, selvom vi jo for lethedens skyld altid har dem stående fremme - pæne eller ej. 

De perfekt placerede puder

Er det et hjem eller et hotel? Man kan blive helt i tvivl, når man ser, hvordan puderne kan ligge så snore lige i hotel-agtig stil - rystede og med præcis samme afstand mellem hver. Men når hverdagen sætter ind, er det nok de færreste af os, der har tid til at sørge for, at puderne altid er placeret perfekt, og at plaiden ligger tilfældigt kastet over armlænet med de rette folder.

Friske blomster

Selvom vi ville ønske det, er det nok oftere, at vores vaser står tomme, end at vi har boligen fyldt med friske blomster. For hvem kan altid have perfekt udsprungne blomster i samtlige rum? Vi ville ønske det var os, men det er desværre langt fra virkeligheden.

Det pinligt rene hjem

Det er ren ønsketænkning at have en bolig, der altid står knivskarpt med skinnende overflader. For selv hvis man har rengøringshjælp én gang om ugen, og endda hyppigt selv støvsuger og vasker gulv, er det jo nærmest umuligt at have et hjem, der skinner, når man har både hund, kat og tre små børn. 

Køkkenet uden den beskidte karklud og de grimme viskestykker

Det er jo tæt på umuligt, at få en beskidt gul karklud og nogle gamle hullede viskestykker til at pynte fint i køkkenet. Alligevel har vi dem, for nødvendige er de. Så hvorfor ser vi aldrig en beskidt karklud i køkkenvasken eller en opvaskebørste, når det er noget, som vi jo allesammen har? Og hvad blev der egentlig af den grimme elkedel og de tomme flasker? De praktiske køkkengenstand er og bliver bare ikke særligt fotogene. 

Nips i yndige stilleben

Nips har de fleste nok masser af, men sjældent hvor de står på den dér tjekkede måde. Der er nemlig langt fra de perfekt placerede nips ifarvekoordinerede stilleben, til de mange gamle ting og sager vi har derhjemme, der ofte bare roder – enten på bordet eller i skuffen.

SE OGSÅ: 14 tricks: Sådan snyder du dig til sommerstemning i hjemmet