Tendenser

Indretningstips med skydedøre

Har du realiseret drømmen om en storbybolig, hvor kvadratmeterne er få, eller har du brug for ekstra opbevaringsplads, kan skydedøre være løsningen. Få tips til, hvordan du kan bruge skydedøre i din bolig her!

Om sommeren rykker vi hverdagslivet udenfor og nyder det i solens stråler, men når de mørke og kolde aftener sætter ind, rykker vi sammen i de små rum, og så er der oftest brug for kreative løsninger, når alt skal rykkes sammen på ingen plads.

Skydedøre kan bruges til nem opbevaring i for eksempel den lille lejlighed - læs mere her!

Mange har også realiseret drømmen om at bo i det pulserende byliv, hvor alt er inden for en håndsrækning, men det stiller ofte krav til sparsom indretning med det minimalistiske som en altafgørende retningslinje.

5 muligheder med skydedøre

Er du på evig jagt efter opbevaringsplads, så kan du opgradere looket i din bolig med elegante skydedøre, hvor overflødighed og rod nemt kan gemmes ad vejen. Vælg for eksempel:

  • En skydedør med en rustik facade, der matcher den bolig, der rimer på nordisk indretning. En rustik skydedør skaber spændende kontraster i indretningen og kan nærmest fungere som dekoration i sig selv.
  • Skydedøre efter egne mål, så du kan udnytte små rum, skråvægge og skæve hjørner i boligen.
  • Hvide skydedøre, som er diskrete og blot falder ind i boligen. Kombiner dem eventuelt med et spejl, der får rummet til at syne større og spreder lys i rummet.
  • Skydedøre, der går fra gulv til loft, så spildpladsen i boligen minimeres.
  • Løsninger bag skydedørene, hvor der både er hylder, skuffer, kurve og bøjlestænger, så mulighederne for opbevaring og indretning bag lågerne er mange.

I Mad & Bolig finder du altid indretningstips og inspirerende boliger!

Står du for at skulle indrette på ny i din bolig, så tænk opbevaring ind fra start af. Rydes rod og uorden af vejen, giver det bedre rammer for velvære i boligen. Tænk funktionelt og kreativt – bagsiden af en skydedør kan eksempelvis bruges som knagerække. Tænker du opbevaring ind fra start af i din bolig, sikrer du dig, at alt får en plads, og det gør det både nemmere og mere overskueligt at rydde tingene ad vejen.

Læs også: Find din stil i storbylejligheden

Vælg skydedør efter stilen i din bolig. Klassiske, hvide skydedøre er oplagte i små rum, mens sorte skydedøre sender et udtryk om stil og modighed i indretningen. Du kan også vælge skydedøre, som er lavet af rå materialer, så de har et moderne udtryk. Er du vild med den rå boligindretning, kan du lade dig inspirere af den rustikke bolig, der er krydret med beton i galleriet herunder:

En moderne bolig i beton