Tendenser

Inspiration til din borddækning

Mangler du inspiration til din borddækning? Vi har samlet 3 bud på et flot og veldækket bord, som vil sætte stemningen for din middag.

Der er stor forskel på, hvor meget man behøver gå op i borddækning. Nogle vil måske have det planlagt helt ned til mindste detalje, hvorimod andre tager det mere afslappet. Der findes mange måder at håndtere middagens borddækning på, men hvis du vil gøre dig ekstra umage, er det en idé at dække dit bord ud fra f.eks. middagens anledning, menuens tema eller blot din boligs overordnede indretningsstil.

Læs også: Takt og tone om borddækning

Inspiration til din borddækning

Mangler du inspiration til din borddækning, har vi nedenfor samlet 3 bud på et flot og veldækket bord, som vil være med til at sætte stemningen for din middag. 

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN MED MAD & BOLIG!

1) Den klassiske

Den klassiske borddækning er stærkt inspireret af gourmet-restauranter, der pryder bordene med hvide duge og stilrene glas og enkelt bestik til enhver lejlighed. Den klassiske borddækning er eksklusiv og er især god til f.eks. konfirmationer, runde fødselsdage o.lign. Bordet er stilet og formelt med hvide nuancer og et klassisk stel, som er med til at sætte maden i fokus. Bliver det for lyst og enkelt, kan du skabe stemning ved at tilføje masser af stearinlys og f.eks. grønne grene eller enkle blomster i vaser. Vælg evt. dit pynt efter årstid, og gør bordets udtryk mere aktuelt. 

 

2) Den rustikke

Den rustikke borddækning hiver udendørsstemningen med indenfor. Her er der ingen regler for, hvordan bordet skal opbygges, og der er mulighed for at mikse forskellige mønstre og materialer i form af tallerkener, servietter og glas. Den rustikke borddækning er især god til grillaftener eller små sammenkomster, da det kunstneriske bord giver middagen en afslappet stemning. Lad gerne tingene stå lidt tilfældigt for at opnå den ultimative, rustikke stil, og gør evt. brug af jordfarver og pasteller - såsom gul, grøn og turkis - for at give dit bord et pift af friskhed. 

 

Inspiration: Boliggalleri: 25 spisestuer

3) Den sommerlige 

Den sommerlige borddækning er enkel og overskuelig. De blå toner oser af sommerhus-stemning og minder om varme dage ved vandet. Den sommerlige borrdækning er især god til brunch, da den ikke tager fokus fra selve maden og hyggen. Fokuser på enkle farver og lys, og benyt dig kun af et enkelt sæt bestik, hvis menuen består af en buffet. For den fulde sommerhuseffekt, kan du f.eks. mikse loppefund og arvestykker, men husk at holde det afslappet og undgå, at det bliver rodet.