Tendenser

Luksus-containeren du gerne vil bo i

Kan man bo i en gammel skibscontainer? Svaret er ja. Det moderne gæstehus har både bad, toilet, soveplads og terrasse.

Vil du skifte hotellet ud med en skibscontainer?
 
Det kan du måske komme til i fremtiden, i hvert fald har de amerikanske arkitekter Poteet Architects omdannet en gammel skibscontainer til et gæstehus, der dog i første omgang er beregnet kunstnere på besøg i downtown San Antonio, Texas, USA.
 
Containeren har bad, toilet, vask, opholdsrum, terrasse og en lille have på taget - og hele projektet tager udgangspunkt i en strategi om at fremme bæredygtig genoplivning af byen San Antonio.
 
Herunder kan du se, hvordan det bæredygtige gæstehus ser ud fra inderst til yderst.

Industriel, men hyggelig

Alle nye materialer, der er blevet brugt i containeren, er ikke noget, man typisk ser i almindelige hjem. Det var nemlig vigtigt for arkitekterne, at alle elementer passede til containerens industrielle oprindelse.

Udfordringen var at blande de nye og innovative elementer og samtidig skabe et stilet look, som også indbyder til, at man bliver et par dage.
 
Containeren er holdt i dens oprindelige blå farve og tilsat nye stålelementer, en tagramme til planter og udendørs lys, en terrasse foran og et espalier bagved. Alle nye elementer er malet i samme blå farve som selve containeren, så de ikke skiller sig ud og tager for meget opmærksomhed.
 

Bæredygtig hele vejen igennem

Taget er forvandlet til en lille have fyldt med planter og blomster. Når blomsterne skal vandes, bruges der spildevand fra bad og håndvask, som løbende opsamles i en beholder. 
 
Skråt op ad bagsiden af containeren står et espalier, som gradvist bliver dækket med stedsegrønne klatreplanter.
 
Udenfor hviler containerens terrasse på en bund af genanvendte telefonpæle, og selve terassen er polstret med genanvendte sodavandsflasker. Der er også brugt elementer fra en traktorplov, der er typisk i Texas, til de udendørs lys.

Så det bæredygtige element går igen fra inderst til yderst.

Arkitekterne ville kun lave minimale tilføjelser for at beholde containerens industrielle look, og indretningen er derfor holdt enkel i de samme blå og røde farver som resten af containeren.