Tendenser

Lys op med en væglampe

Afliv boligens mørke kroge med de her 10 elegante væglamper, der alle lyser rummet op og spreder hygge.

Lamper er en vigtig del af hjemmet - især når vi går en koldere og mørkere tid i møde. De er nemlig med til at bringe lys og varme ind i rummet, og det er vigtigt i både store og små rum. Men hvis du bor i lejlighed eller i et mindre hus, kan en gulvlampe eller loftslampe hurtigt optage al for meget plads. Udnyt i stedet væggene og de vertikale flader ved at sætte smukke væglamper op. De kræver ingen gulvplads og fungerer også godt ved et skrivebord eller som læselampe i soveværelset og stuen, hvor belysningen ikke skal være alt for voldsom. De giver samtidig også en mere intim stemning og belysning end større loftslamper og gulvlamper gør. 

Tip: En sakselampe kan også bruges som væglampe. Se dem her ...

Sådan vælger du den rigtige væglampe

Det er vigtigt, at du tænker over, hvor lampen skal bruges, så rummet matcher væglampens form og æstetik. Det duer ikke, at hænge en Le Klint med stor lampeskærm over et mindre skrivebord eller ved siden af sengen som læselampe. Den skal bruge plads og er mere stemningsbelysning end arbejds- eller læsebelysning. Bring gerne de små og klassiske lamper i spil her, og hæng de større og mere designprægede væglamper i stuen. I galleriet herunder har vi samlet 10 væglamper, som kan give dig inspiration til valget af din væglampe. 

Lys op med væglamper

Læs også: 25 lamper til boligen

Tip! Hvis du vil have mere udfordrende og kunsteriske lamper til din bolig, så læs med her: Indret med kunstneriske lamper