Tendenser

Mobilt designkøkken vinder talentpris

To designpriser på et år. 27-årige Mette Schelde fra Aarhus viser igen, at hun har flair for at skabe innovative designløsninger til boligen.

Torsdag aften blev den nyuddannede arkitekt kåret som vinder af talentprisen UP/Coming Award på design- og interiørmessen Formland UP/Graded i Herning. Mette Schelde belønnes med prisen for det innovative afgangsprojekt "Et Køkken".

Dermed kan den 27-årige arkitekt føje endnu en pris til CV'et, da hun for præcis et år siden ligeledes blev hædret på Formland-messen i Herning for sit innovative design. I august 2012 modtog Mette Schelde messens Great Idea-pris, som siden er blevet til UP/Coming Award, for det fleksible møbel "Flex".

- Det er helt vildt, at jeg vinder prisen. Der var så mange gode projekter med i UP/Coming Award, så jeg havde slet ikke regnet med at vinde, lyder det fra en tydeligt begejstret Mette Schelde.

Få inspiration til et nyt køkken blandt 25 drømmekøkkener

Designidéen er basal og social
Et rekordhøjt antal projekter fra de danske design- og arkitektskoler var indstillet til årets talentkonkurrence på Formland UP/Graded. Hele 24 projekter deltog i konkurrencen, hvor et uafhængigt forbrugerpanel stod for at vurdere og votere på åbningsdagen. Panelet blev især grebet af Mette Scheldes innovative køkken, der bryder med det overudstyrede køkken og har fundet tilbage til det basale og sociale element, hvor folk samles rundt om madlavningen.

- Jeg tror ikke på, at et overudstyret køkken laver bedre mad. Derfor har jeg brudt køkkenet ned til det helt basale med tre stationer, som kan flyttes rundt i boligen - og hvor flere stationer kan føjes til efter behov, fortæller Mette Schelde.

Idéen til projektet opstod ved at tilberede et måltid fjernt fra det traditionelle køkken og med brug af en vandbalje, en huggeblok og et bål. De tre elementer er direkte overført til projektet, der har en vandstation, en blokstation og en ildstation.

- Jeg ser på køkkenet som en del af boligens møblering og som noget, man kan tage med sig gennem livet, siger Mette Schelde om sit designprojekt, der nu er præmieret som designvinder. Det er i øvrigt første gang, at "Et Køkken" vises frem for offentligheden.

Som en del af UP/Coming Award får Mette Schelde en messestand på den kommende Formland UP/Graded, der finder sted fra 30. januar til 2. februar 2014. Mette Schelde færdiggjorde i juni sin arkitekt-uddannelse fra Arkitektskolen Aarhus og fik karakteren 12 for sit afgangsprojekt.

Læs mere om den talentfulde prisvinder

"Et køkken" og de øvrige afgangsprojekter kan ses på Formland UP/Graded frem til og med søndag 18. august i MCH Messecenter Herning. Designerne bag projekterne er selv tilstede på messen.

Læs mere om: