Tendenser

Rødt og grønt hus guider: 4 ting du skal vide, inden du laver en spejlseng

Dommerne var begejstrede for de to spejlsenge, som to ud af fire huse (uafhængigt af hinanden!) har lavet. Få Nybyggernes bedste tip!

Mette Helena og Ask var utrolig begejstret for de to spejlsenge, som to ud af fire huse (uafhængigt af hinanden!) lavede i det første afsnit af Nybyggerne 2022.

Det skal heller være nogen hemmelighed, at vi selv blevet taget lidt med storm – for hvordan har 50% af Nybyggerne i år, har fået den gode idé?

Om ikke andet, så er det virkelig en genial DIY, men selvom sengen er lavet i løbet af meget kort tid på Nybyggervej, så kan der være grund til at sig lidt tid, og lære af grønt og rødt hus’ erfaringer. Er det så let som det ser ud til? Hvad hvis spejlet går i stykker?

Vi er nysgerrige, og det er du nok også… Derfor har vi spurgt Nybyggerne ind til deres DIY-spejlseng.

Foto: @trineladekarl 

Hvor finder man inspiration?

Rødt hus:

- Jeg har set sådan nogle firkantede kube-borde, der var lavet af spejle, og jeg synes, at effekten giver et elegant udtryk samtidig med at det tiltrækker øjnene. Så har vi nok bare konverteret ideen til at være en sengeramme, forklarer Trine fra rødt hus. Hvor idéen til lyset kommer fra, var mere spontan.

 - At der så også er lys under sengen, var mest tænkt som lir, da vi fandt på det, men det bidrager faktisk til effekten og ser meget fedt ud - og så giver det et ret roligt lys, som kan være rart i et soveværelse. 

Grønt hus:

- Inspirationen til sengen kom fra et sofabord vi har i vores nuværende stue, som har spejle på siderne, forklarer Frederikke. Det var specielt udtrykket det gav, som de gerne ville tage med til sengen.

- Ved at beklæde sengens sider med spejle håbede vi på at kunne skabe et let udtryk, så sengen virkede svævende og let.

Hvilke fordele og ulemper har en spejlseng?

Rødt hus:

Det korte svar er nej. Spejlene er guldtonet akryl, som er langt mere holdbart end almindelige spejle, da det ikke knuses ret let, så du kan let komme til at gå ind i den med sko på eller skubbe støvsuger mod det, uden det går i stykker eller slår en flig af, så på den måde er det meget let at holde, fortæller Trine til Mad & Bolig.

Grønt hus:

Spejlene er lette at rengøre. Nøjagtigt som de spejle man kender fra badeværelser eller andre steder. Det er jo heller ikke et område man på den måde rører ved og får sat fedtfingre på. Det bliver ikke rigtigt så beskidt, så det er ret let at holde, siger Frederikke.

Kan man skære sig på kanterne?

Rødt hus:

Ja, på vores model er de lidt skarpe. Mette Helena og Ask har ret når de siger, at vi nok burde have slebet kanten en lille smule, så den ikke var så skarp, siger Trine, men har også et tip til dig, som gerne vil kaste dig ud i projektet

- Kaster man sig ud i projekt spejlseng, så kan man med fordel slibe kanterne og lave ramme fem centimeter lavere end madrassen. Lige her må æstetik vige for praktik, forklarer hun.

Grønt hus:

- Kanterne er skarpe, hvis ikke man får sat spejlene rigtigt. Men spejle fås jo med mange afslutninger, så man kan jo vælge en blød runding. Vi gjorde også det at vi satte lister i toppen af sengen over spejlene, så ikke vi ville slå os på sengen. Det fungerede rigtig godt, siger Frederikke til Mad & Bolig.

Hvilke fordele og ulemper er der, ved projekt-spejlseng?

Rødt hus:

- Den største fordel er det æstetiske look. Det er et enkelt udtryk og det får nærmest sengen til at se let og elegant ud, hvilket er noget man sjældent forbinder med en seng. Den giver en wow-effekt til rummet og gør, at du ikke behøver ret meget andet i dit rum, for at det er flot. Og hvis man er igang, så sæt lige lys under også, det ser altså ret flot ud, siger Trine om fordelene. Ulempen er til gengæld noget, du forbedre:

- Ulempen er, at kanten er hård. Så der skal lige arbejdes med proportionerne, så kanterne ikke bliver for høje og så skal sengen lige pudses engang imellem, men ellers er der ikke mange ulemper. Og jeg vil sige så meget, at aldrig har vi sovet så godt og så tungt i en seng før - om det skyldes træthed eller spejleffekten er uvist, siger hun.

Grønt hus:

- Fordelene ved at lave en seng som vores er at man kan costumize den præcis efter behov. Vi lavede ikke vores seng så bred. Dels er rummet ikke så stort og så er vi vant til at sove i en rimelig smal seng. Men man kan jo lave den i alle størrelser og former, forklarer Frederikke, og har faktisk ikke noget skidt at sige om spejlsengen.

- Sengen fungerer faktisk overordentligt godt. Vi har aldrig sovet bedre end nætterne i den, så nu håber vi bare på vi er de heldige og kan vende tilbage til rolige nætter i vores drømmesoveværelse.

Foto: @trineladekarl 

Du kan se Nybyggerne på TV2 hver onsdag klokken 20.00 eller på TV2 Play.

 

Læs mere om: