Tendenser

Sådan bruger du en af tidens store tendenser i indretningen

Vi ser hele tiden nye boligtendenser spire frem, og denne sommer er der blandt andet denne trend, der hitter. Se her, hvordan du bruger den i din indretning.

I flere år har lige linjer, skarpe kanter og perfekte møbler været in i indretningen. Denne trend er det stik modsatte: Nemlig helt naturlig med brudte linjer, grove overflader og en masse uperfekte former.

Den mineralske tendens byder derfor på møbler, lamper og nips i materialer som marmor, travertin, sten og beton, der er uforarbejdede og naturlige i udtrykket. 

En bæredygtig tendens 

De mineralske produkter har ofte et bæredygtigt præg, da mange er lavet af overskudsmaterialer eller materialer, som ellers ville blive kasseret. 

Møblerne skal nemlig ikke være fejlfri - tværtimod er det materialets ufuldkommenhed, der gør tingene unikke. 

Nedenfor guider vi dig til, hvordan du tager den nye tendens til dig og bruger den i din indretning.

SE OGSÅ: Tendens: Sådan indretter du med plisseringer 

Mineralske produkter har med deres former og farver et unikt design. De kan derfor også bruges som skulptur på lige fod med kunstobjekter, der tilfører liv og personlighed til boligen. Stil dem for eksempel på en hylde, som her, eller på bordet eller vindueskarmen for et dekorativt og mere personligt udttryk i det enkelte rum. Vaserne her er "Vulca mini-vaser" fra Ferm Living. 

Mineralske møbler er som et stykke natur vi tilfører til vores hjem. Det rustikke og uprætentiøse udtryk giver ro og er med til at skabe en afslappet atmosfære. Denne bordlampe er "Reverse" fra Menu, og her er det bevidst, at lyset skal falde på de naturlige skønhedsfejl i materialet, hvillet giver lampen et uperfekt og råt udtryk.

I Ferm Livings nye kollektion er der mange mineralske møbler, bl.a. dette bord, der på bedste vis forener det rå og de skarpe linjer i form af glaspladen. Det gør møblet til et centerpiece i rummet, der formår at skabe wow-effekt, og forvandler selv det simpleste og mest neutrale rum til et rum fyldt med liv. 

De naturlige og rå materialer giver en god kontrast til det pyntede og "perfekte" hjem, som her, hvor det mineralske bord giver et godt modspil til de farverige og fine blomster. 

En simpel måde at bringe den mineralske trend ind i boligen er med en vase. Med deres unikke og levende udtryk kan vaserne også sagtens pynte uden blomster. Denne er fra Laura Itkonen. 

Aflagte stenrester kan sagtens få nyt liv som dekoration eller penneholder i stuen. Skulpturen her er fra New Works. 

SE OGSÅ: 5 boligtendenser, der bliver store i 2020