Tendenser

Sådan forvandler du IKEAs berømte KURA børneseng

Den populære KURA køjeseng fra IKEA er nem at forvandle til lige præcis den børneseng, som dit barn drømmer om. Se hvordan her!

KURA-sengen fra IKEA er uhyre populær og står i mange hjem verden over. Dens popularitet skyldes blandt andet, at den er vendbar, og derfor kan bruges i mange år, og at den kun koster 1.149 kroner, men også at den er nem at forvandle. Lidt maling og noget smukt sengetøj er nok til at give den et helt personligt look, men mange gør meget mere.

Tip! Børneseng: Giv din køjeseng en kreativ baggrund med inspiration herfra!

Børneseng: KURA-køjeseng på 21 smukke måder

Faktisk er KURA et af de mest ”hackede” møbler i møbelgigantens sortiment. Folk fra Finland, Hong Kong, Kuwait, Japan og mange flere lande har givet KURA deres helt personlige præg, og vi har kigget nærmere på, hvad man alt kan bruge den til. Måske kan du blive inspireret af de mange smukke bud på kreative børnesenge.

1. køjeseng: Feminin hule

Her har The Socialite Family malet KURA-køjesengen en elegant lysegrå farve og lavet en hyggelig hule nedenunder ved hjælp at en madras, hvide puder og lette gardiner.  

2. køjeseng: Et legepalads

Fantasien har fået frit løb i dette børneværelse, hvor køjesengen er blevet indbygget i rummet og er forvandlet til en Batman-hule med klatrevæg. 

3. køjeseng: En solstråle

KURA er blevet beklædt med mdf-plader og er derefter malet i den mest solskinsgule farve. Nedenunder er der tilføjet en madras og søde puder. 

4. køjeseng: En legeseng

Køjesengen kan som sagt vendes på flere måder, og her er sengen i bunden, og ved at tilføje nogle træbrædder ligner den nu det fineste hus. 

5. køjeseng: Sofa og seng i ét

Ved hjælp af en ekstra høj madras og nogle puder er KURA blevet til både seng og sofa. Seng foroven og sofa forneden. Helt perfekt til en 4- til 6-årig.

6. køjeseng: Plads til fri leg

Hvid maling og en kreativ gavl er faktisk alt det kræver at lave den her bedårende version af KURA-køjesengen. Det matchende legekøkken er fra Micki og hedder "Bistro". 

7 køjeseng: Farverig bohemeseng

Hvis du kun tror, KURA kan være nordisk cool, så se lige her, hvor den har fået en farverig makeover med tapet, kelimpuder, lammeskindstæppe og blå gardiner.   

8. køjeseng: Plads til to

Her er de medfølgende paneler fjernet, men derudover er KURA ikke ændret. Hvert barn har dog fået en opbevaringskasse i samme længde som sengen. Perfekt til sengetøj.

9. køjeseng: Dobbelt seng

Igen er KURA brugt som søskendeseng med plads til to. Panelerne er fjernet, og hvert barn har fået fine puder og plads på væggen. 

10. køjeseng: Et lille telt

Køjesengen kan også vendes om, som vist her af stylist og blogger på aprilandmay.com, og laves om til et hyggeligt lille telt med plads til børn og bamser. Selve sengen er ikke ændret. 

11. køjeseng: En himmelsk seng

En sengehimmel og et lammeskindstæppe er faktisk det eneste, der er brugt her. Slet ingen grund til gør det selv-stress.  

12. køjeseng: Et lille hjem

Her er sengen beklædt med træ, har fået et vindue i perfekt børnestørrelse og den sødeste lille postkasse. Perfekt til at de små, der elsker at lege i legehus. 

13. køjeseng: Farveleg

Tapet, maling, gardiner og masser af fantasi er brugt for at få denne KURA til at blive til noget helt enestående. En lille seng med stor personlighed.  

14. køjeseng: Mere tapet

Igen er der brugt tapet til at forvandle sengen, men denne gang er udtrykket blomstret og meget feminint. Der er også hængt gardiner op. 

15. køjeseng: Lyseblå hule

Panelerne er her malet lyseblå og forneden er valgt en madras i matchende farve. Derudover er køjesengen ikke blevet ændret. 

16. køjeseng: KURA med tag på

Her er KURA vendt om og har fået et tag i form af en gardinstang med gardiner, der er monteret i loftet. En ret nem måde at lave et passende tag. 

17. køjeseng: Et hjemmebygget træhus

Hvis du er lidt af et gør det selv-geni, kan du kaste dig ud i at forvandle KURA til et vaskeægte træhus, som dit barn og dets venner vil elske at lege i.

18. køjeseng: Nu med striber

Du kan også beklæde KURA med stof som herunder. Det stof du vælger vil straks give sengen sit helt eget unikke look, og måske kan dit barn være med til at vælge. 

19. køjeseng: Perfekt til deleværelset

Hvis børnene deler værelse og vil have hver deres hule, kan du gøre som her, hvor to KURA-senge er monteret ovenpå opbevaringsskuffer og har fået gardiner. 

20. køjeseng: De fine små detaljer

Her er toppanelerne blevet polstret på fineste vis og har fået knapper, mens bagpanelet er beklædt med prikket tapet. 

21. køjeseng: Højhus til børneværelset

Både over- og underkøje har fået deres eget vindue i dette smarte højhus til børneværelset. 

Mere til børneværelset?

Vi har samlet 25 børneværelser, der er både sjove og pæne lige her!