Annonce
Tendenser

Sådan skaber du en personlig og unik indretning

Drømmer du om et hjem med design, interiør og kunst, som ingen andre har, så er netauktioner måske lige noget for dig. Bruun Rasmussens moderne designekspert giver her sine bedste råd til at opstøve genstande, der understreger din personlige stil.

Mange af os drømmer om at bo personligt og unikt. Vores indretning skal være en forlængelse af den, vi er, og udstråle vores helt egen personlighed og stil.

Det er også en tendens, som Peter Kjeldgaard, en af landets førende eksperter inden for moderne design og interiør, har bemærket:

– Vi kan tydeligt se, at mange gerne vil have noget, der giver indretningen et unikt præg, og her er hele paletten i spil. Man køber måske et sæt brugte 7’er stole på onlineauktion og kombinerer dem med en lidt mærkelig lampe og noget dansk stentøjskeramik.

Det lyder jo ligefrem legende let, men mange af os oplever nok udfordringer med at finde lige netop de ting, der kan understrege vores egen unikke stil. For hvor starter man?

Det personlige udtryk

Det gælder først og fremmest om at omgive sig med ting, der er nøje udvalgte og interessante i sig selv. Det er nemlig ofte evnen til at opstøve design, interiør og måske endda kunst, som ingen andre har, der kan give et hjem sit helt eget personlige udtryk og den dér fornemmelse af, at hér er der tænkt over tingene.

Og hvor opstøver man så det? Et oplagt sted er på netauktioner. Her arbejder også Peter Kjeldgaard som vurderingssagkyndig hos Bruun Rasmussen. For ham er fordelen ved at købe på auktion klar:

– På en netauktion kan man ofte købe design til en brøkdel af, hvad noget koster fra nyt. Man kan finde sit personlige udtryk og finde ting, som ikke fås andre steder. Og man kan starte for ganske få kroner og øre og få kvalitetsting.

Succesraten er desuden højere, fordi udvalget er kurrateret af eksperter som Peter Kjeldgaard selv.

Den rette strategi

Hvordan griber man det så an, når man har spottet lige netop dét, der helst skal ende hjemme i stuen? Ja, så gælder det om at have den rette strategi. Både så der ikke er andre, der løber med din nøje udvalgte og unikke lænestol, men også så du ikke ender med at lade dig rive med og byde mere, end du egentlig er villig til at betale.

– Den bedste, man kan gøre, er køligt og nøgternt at lægge et maksbud med en pris, hvor man er glad for at få varen – og ligeglad, hvis man ikke får den, fordi prisen blev højere. Det er bare de færreste, der gør sådan. De fleste synes, det er sjovt og lader sig rive med, og efterrationaliserer så i forhold til maksprisen og korrigerer op, fortæller Peter Kjelgaard.

Men det behøver altså ikke være dyrt at købe på auktion. Tværtimod spænder prisniveauet bredt:

– Den største misforståelse omkring netauktioner er, at det er dyrt og svært og kun forbeholdt en lukket klub. Udvalget er stort og prisniveauet spænder bredere, end de fleste er klar over.

Ikke en beslutning for livet

Noget af det gode ved at købe på auktion er også, at det er cirkulært. Det kræver ikke nye produktioner og materialer, hver eneste gang din personlige stil udvikler eller ændrer sig – hvilket den jo typisk gør.

– Der er et cirkulært element i netauktioner. Man kan købe og skifte ud uden at smide ud. Man kan f.eks. købe et bord, som fungerer lige her og nu, og som man måske efter nogen tid sælger igen på auktion. Det behøver på den måde ikke at være en beslutning for livet at investere i godt design, for gode ting skal nok holde værdien og kunne sælges igen.

Og hvis netop værdien betyder noget for dig, så har Peter Kjeldgaard et helt særligt tip – vær kølig, og glem ’hypen’:

– Vi ser ofte, at design fra 00erne eller 10erne, som på mange måder var nyt design i går og blev solgt dyrt i butikkerne, dukker op på netauktioner og er næsten tåbeligt billigt. Intet er jo så ’out of fashion’ som ’yesterdays news’. Men den der køligt kan se igennem dette, kan af os til gøre nogle supergode køb.

Sådan handler du på netauktion

Skal dit næste personlige og unikke fund til hjemmet gøres på netauktion hos Bruun Rasmussen, så får du her en kort oversigt over, hvordan du gør:

  1. Opret dig som bruger på auktionshusets hjemmeside i god tid. Det tager et par minutter at blive oprettet, og du risikerer, at auktionen er slut, før du får budt.
  2. Find det, du vil byde på. Du kan afgive enkeltvise bud eller et maksimumbud. Vælger du den løsning, byder hjemmesiden for dig, indtil maksimumbuddet nås, eller du vinder auktionen.
  3. Vinder du auktionen, trækkes prisen automatisk fra det kort, du har registreret dig med. Husk, at du har 14 dages returret, præcis som i mange andre butikker.
  4. Du kan enten vælge at hente det, du har købt, eller få det leveret. Forsendelsesgebyret for mindre genstande står på auktionssiden. Større ting kan leveres gennem Bruun Rasmussen eller en transportør.

OM BRUUN RASMUSSEN

Med et bredt sortiment indenfor kunst, design, interiør, smykker og ure har Bruun Rasmussen skabt det bedste udgangspunkt for at gøre et godt køb på en onlineauktion. Prisniveauet spænder bredt, så alle kan være med, og det er let at få et præcist indtryk af, hvad du byder på, for hver genstand er nøje vurderet af nogle af landets førende eksperter på området. På hjemmesiden kan du oprette en søgeagent og modtage en notifikation, hvis der er en særlig kunstner eller genstand, du er på udkig efter, ligesom du kan hjerte-markere emner, du vil holde øje med og følge på auktionen.

Læg dit næste bud på bruun-rasmussen.dk.

Læs mere om: