Tendenser

Sådan skal din stue se ud i 2021

Vi har samlet 3 boligtrends, der kommer til at præge 2021. Se, hvordan du indretter en trendy stue her.

Det er let at blive lidt melankolsk på tærsklen til et nyt år, men lige nu er der ingen grund til at dvæle ved det 2020, vi er blevet kastet gennem. I stedet ser vi frem mod 2021 fyldt med håb og bud på nye boligtendenser.
 
Året vi går i møde byder på en overflod af gode materialer og en farvepalet, der gør tilværelsen lidt mere jordbunden.
 

Brune nuancer og varme toner

Det er oplagt at bruge det nye år til at tage hul på en frisk start. Efter et år hvor vi er blevet tvunget til at være ekstra meget hjemme, bliver der skruet en anelse ned for de vilde farver i boligen. I hvert fald hvis man spørger trend- og farveinnovatør Jane Boddy:
 
- De naturlige og jordbundne farver vil dominere 2021, siger hun. 
Jane Boddy begrunder det med, at verdenssituationen tvinger os til at blive hjemme, og med de naturlige farver såsom brun i flere afskygninger kan vi føle os tilpasse og trygge.
 
Boligstylist Camilla Høeg er enig: 
 
- Pangfarver og pastelfarver har været meget in, men de ryger ud nu, fordi vi får brug for en mere rolig tone og stemning derhjemme. Jeg tror også, at det bliver nogle varmere nuancer af brun og terracotta, så der kommer noget varme ind i hjemmet. Det nytter jo ikke noget at have en base med knald på farverne, hvis du skal have ro, siger bolidstylist Camilla Høeg.
 

Multifunktionalitet

I 2020 har der akut været behov for nye funktioner i boligen. Det samme rum har måske både skullet agere stue, børnehave og arbejdsplads. Det kommer formentlig til at fortsætte ind i 2021. Derfor bliver vi nødt til at optimere hjemmet, så det kan tilpasses alle behov. 
 
- I takt med at vi er meget hjemme, kommer der en tendens til, at multifunktionelle møbler, der kan noget mere, vinder indpas. Sovesofaer, ting, der kan klappes op ad væggen og opbevaringsmøbler, så vi lynhurtigt kan gemme ting væk, bliver centralt, siger boligstylist Camilla Høeg.
 
I forlængelse af det siger hun, at hjemmekontoret selvfølgelig er i højsædet, fordi vi skal kreere rum og ro til, at vi kan arbejde hjemme.
 

Klassiske materialer

Et andet element, der kommer til at storhitte i boligen i 2021, er særlige materialer. Du kender dem stensikkert i forvejen, og måske har de allerede fundet vej til din bolig? Det første materiale, der kommer til at trende i 2021, er glas ifølge boligstylist Camilla Høeg.

- Glas i alle afskygninger kommer til at dominere i 2021. Både i form af vaser og borde, men også tallerkener og kopper, siger hun. 

Derudover mener hun, at vi kommer til at se stål og aluminium fylde rigtig meget, så det helt generelt er de blanke overflader, som er nemme at rengøre, der kommer til at gøre markant indpas på boligfronten i det nye år. 

Sådan skal din stue se ud i 2021

Hvis din stue skal matche de nye 2021-tendenser, så skal du se med her. 

Nedenfor har vi nemlig samlet en masse fine stuer, der kan inspirere med de spåede boligtrends for 2021.

 

SE OGSÅ: 25 nordiske stuer

 

 

LÆS OGSÅ: Inspiration til indretning af din stue