Tendenser

Sådan skal julepynten se ud i 2020!

Hvert år banker nye juletendenser på, men i år er den helt store trend noget mere velkendt, end den plejer at være.

Når julen står for døren, går det mest stillede spørgsmål i boligverdenen tit på, hvad julefarven er i år. Og det forstår vi godt, for lilla havde f.eks. en sæson for et par år siden, og året efter skulle det hele være sølv og blåt. Der plejer at være en julefarve hvert år, men i år er det anderledes.

Vi har spurgt boligredaktør Mette B. Seerup, hvilke trends der kommer til at dominere julen 2020, og hendes svar er klart:

- Den helt store juletrend i år er i virkeligheden, at der ikke er en trend, fastslår hun.

Se også: 14 idéer til dit julebord

 

Traditionel julepynt

I stedet handler julen om vores traditioner og gentagelse, og det gælder både middagen og oppyntningen.

- Det med en bestemt farve eller en enkelt type metal er forduftet, så det, der er trendy i år, er den traditionelle jul, siger Mette B. Seerup.

Fra mormors gemmer

Men hvordan ser den traditionelle jul så ud? Svaret finder du ved at gå i de gamle kasser, der står gemt væk hos mormor, hvor det helt rette julepynt til sæsonen i 2020 også gemmer sig.

- Vi skal tænke julepynten som vores bedsteforældres jul. Det er de traditionelle julemotiver, juleklip i papir, og så skal juletræet være et rigtigt grantræ, siger boligredaktøren.

Hun uddyber, at håndsyet pynt som kræmmerhuse og hjerter i fine mønstre også er kommet tilbage. Og så mener hun, at sådan noget som en halmbuk også får plads i julen 2020.

 

Gammeldags jul

- De traditionelle julefarver – rød, grøn, guld og mørkeblå – bliver kombineret med jordfarverne i grå og brune nuancer, siger Mette B. Seerup.

Hun uddyber, at der har været tendens til, at mange har valgt bordeauxrød frem for rigtig rød til jul, men i år kommer den helt røde tilbage og vinder indpas, præcis som de traditionelle typer af julepynt.

- Papirklip er noget gammelt, der er kommet tilbage, og det samme gælder stofophæng. Og så er mønstre generelt en stor tendens til jul, og det kan både være små julemønstre eller blomsterprint i de traditionelle julefarver. På træet vender flagranken også tilbage, siger Mette B. Seerup.

Et andet særligt juleelement, som boligredaktøren også tror meget på i år, er krybbespillet, fordi det tapper ind i tendensen med træ og det gode håndværk, som vi ser rigtig meget på boligfronten lige nu.

- Alt hvad der hedder plastik, er der ikke meget af til jul, men gode materialer som papir, uld og træ kommer tilbage. Sidste år så vi, at nøddeknækkeren kom frem igen, og dem kommer vi til at se endnu flere af i år, siger Mette B. Seerup.

Julebordet i 2020

På årets julebord kommer de tendenser, vi ser i den øvrige indretning, også til at gå igen.

- Julebordene kommer formentlig til at tappe ind i bæredygtighedstrenden, og så bliver det meget med jordfarver, høje farvede lys og de helt klassiske julemotiver, siger Mette B. Seerup.

De mønstrede juleduge vender også tilbage.

- Duge med klassiske motiver kommer frem igen. Det bliver måske ikke dem med nisser, men juleduge med grangrene eller hjerter kommer vi til at se, siger Mette B. Seerup.

 

3 tips til julepynten 2020 derhjemme

1. Vælg traditionelle juleformer som kræmmerhuse, hjerter, stjerner og klassiske julekugler. En flagranke på juletræet vil også tappe godt ind i tendensen.

2. Gå efter naturlige materialer som papir, træ, glas og metal, og styr uden om f.eks. plastik. Og så skal der masser af gran til.

3. Mønstre i de klassiske julefarver rød, grøn og mørkeblå understøtter den traditionelle jul, som hitter i år. 

Mere inspiration?

Gå på opdagelse i vores 20 bud på fantastiske adventskranse.

Læs mere om: