Tendenser

Sommer i Aalborg: Den ultimative guide

Skal du tilbringe sommeren i det nordjyske? Aalborg og omegn har meget at byde på, og sikkert meget mere en du troede! Lige fra udsøgte is-steder og cocktailbarer til overraskende kulturoplevelser. Læs guiden her.

Uanset om du bor i Nordjylland eller skal på ferie i det nordjyske, kan vi garantere, at Aalborg er et besøg værd.

Danmarks 4. største by har nemlig meget at tilbyde – lige fra udsøgte madoplevelser og cocktailbarer til sprudlende havnebade og kulturelle oplevelser.

Derudover ligger Aalborg i hjertet af Nordjylland, der gør det ideelt med en dagstur til de nærliggende områder, der byder på smuk natur og nogle af Danmarks bedste strande.  

Læs guiden nedenfor, og nyd en skøn sommer i Aalborg. 

LÆS OGSÅ: Sommer i København - det skal du opleve 

Her skal du spise

Ingen god ferie er fuldendt uden gode madoplevelser. Og uanset om det gælder brunch, frokost, aftensmad eller noget til den søde tand, har Aalborg det hele. Bon appétit! 

Mortens kro

På Mortens Kro tages der udgangspunkt i lokale råvarer, og alt er tilberedt og anrettet med akkuratesse. Til frokost er der smørrebrød på menuen, hvilket også er anbefalelsesværdigt! Moderne og delikat ligesom resten af maden – uden at glemme de stolte danske smørrebrødstraditioner.

Nam

Er du til delemad og gode råvarer i asiatiske klæder, skal du spise på Nam. De serverer lækre små retter – og så har de et imponerende cocktailkort, der også burde prøves. 

Burger BOOM

Er du ude efter en snasket burger med sprøde fritter, er Burger BOOM stedet, du skal tage hen. De blev i 2019 kåret som byens bedste burger, og med god grund. Udvalget er stort, og bøffen er saftig, uanset om du vælger den klassisk, vegetar eller kylling.

Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken

Aalborg Street Food er det perfekte sted at mødes til et uformelt måltid med venner og familie eller til en kold drink i sommervarmen. Med mad fra 16 forskellige verdenskøkkener må det siges, at der er noget for enhver smag. Desuden er maden autentisk og i topklasse på den helt perfekte snaskede måde. 

Café Peace

Vil du starte morgenen på bedste vis med en lækker brunch? Så har Aalborg mange gode bud, men Café Peace må siges at servere den mest overdådige brunchtallerken. Den varierer alt efter sæson, men kan indeholde alt fra økologisk yoghurt med hjemmelavet granola til koldrøget laks og brownie med saltkaramel. Uanset menuen, kan vi love dig for, at du ikke går sulten derfra.

Penny Lane

Er det kagetid, så er svaret Penny Lane. Penny Lane er en blanding af bageri, konditori og café, der serverer de fineste og mest udsøgte kager. Stedet er indrettet som en hyggelig stue, der skaber de perfekte rammer for en hyggelig eftermiddag med venner eller familie. 

Her får du byens bedste is

På en varm sommerdag er is et must. Prøv disse issteder, der med deres lækre og cremede is, giver dig en følelse af at være i Italien. 

Guf & kugler

Guf & kugler ligger i Aalborg midtby og er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste ishus. Her er et stort udvalg og en masse interessante smagsvarianter, du helt sikkert ikke har prøvet før.

Is á Bella

Når vi ikke kan komme til i Italien i år, må Italien komme til os. Her er Is á Bella et godt bud på en isbutik, der sælger så cremet og velsmagende is, at man skulle tro, at man var i Italien.

Paradis Is

Paradis Is er en sikker vinder, hvis du vil have lækker og frisklavet is. Butikkerne ligger flere steder i byen, bl.a. på Havnefronten, som er den ideelle lokation en varm sommerdag.

Her skal du drikke cocktails

En god drink (eller flere) er den perfekt afslutning på en dag fyldt med shopping og sightseeing i skønne Aalborg. Disse barer byder ikke kun på vellavede cocktails, men også på en sprudlende stemning, der giver dig lyst til at blive til langt ud på natten. 

Helmuth Bar & Kitchen

Helmuth Bar & Kitchen har længe været anset som byens førende cocktailsted. Her kan du nyde en række spændende og udsøgte cocktails til enhver smag. Er du sulten, har Helmuth Bar & Ktichen også et yderst lækkert menukort med pizzaer og snacks.

Vesterå

Vesterå har alle de klassiske cocktailfavoritter, men også nogle anderledes og nytænkende drinks. Kom her, hvis du vil have en god stemning og drikke drinks til langt ud på natten. De senere timer udvikler caféen sig nemlig til natklub. 

El Mariachi

Tag en tur på El Mariachi for både stemningen og de udsøgte cocktails. Smagen er i top og her spares bestemt ikke på alkoholen. El Mariachi har også et stort udvalg af øl og lækre mexicanske retter, hvis sulten skulle komme snigende.

Her skal du tage en dukkert

Med vandet tæt på er det altid muligt at tage en forfriskende dukkert, når du besøger Aalborg. Vil du lidt væk fra menneskemylderet, skal du ikke køre langt for at komme til nogle af Danmarks bedste strande. Vi guider dig her. 

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark ligger tæt på Aalborg Centrum og er et perfekt sted at tilbringe en varm sommerdag. Med sine 165.000 m2 danner området perfekte rammer for en masse vandaktiviteter for de vandglade. Her kan du nemlig både svømme, sejle i kajak og vindsurfe.  

Aalborg Havnevbad

Med Jomfru Ane Parken som forhave ligger Aalborg Havnebad i hjertet af Aalborg. Havnebadet er en flydebro med fire bassiner, hvoraf to af dem er lave bassiner. Oplev en sprudlende stemning og folk i alle aldre, der nyder solen og det pulserende byliv fra de mange soldæk.

Løkken Strand

Er du mere til strand end havnebad, så kør en tur til Løkken Strand. Vi kan garantere, at det er de 45 minutters køretid værd, da Løkken Strand er en af Nordjyllands bedste strande. I løbet af sommeren er der masser af mulighed for både afslapning og sjov på stranden. Løkken er nemlig kendt for at have et af de bedste surfområder i landet, og hos Northshore Surf kan du leje både surf- og sup-boards eller tage på et hold, hvis du er nybegynder. Når sulten trænger sig på, så haps en bid mad fra den lokale streetfoodvogn lige ved stranden.

Det skal du opleve

Aalborg og omegn har mange ting at byde på - lige fra kulturelle oplevelser til sjov og underholdning for hele familien. Så pak tasken, og få nogle uforglemmelige oplevelser i Aalborg. 

Utzon Center 

Utzon Center er et arkitekturcenter designet af verdenskendte Jørn Utzon med den bedste belligenhed med udsigt over Limfjorden. Utzon Center er et kulturelt samlingspunkt med spændende udstillinger. Derudover har centret en restaurantn, JØRN, der serverer mad i topklasse. 

Aalborg street art 

På en varm sommerdag er det oplagt med en gåtur i Aalborgs hyggelige gader. Du kunne for eksempel gå på udkig efter de flotte kunstværker, der pryder mange af bygningernes facader. Aalborg er nemlig kendt for sin street art og kunst i det offentlige rum, der virkelig er et besøg værd! 

Kunsten

Er du til moderne kunst, så tag en tur på Kunsten. Her kan man se en enestående samling af moderne kunst - og så er bygningen ovenikøbet et kunstværk i sig selv, der ligger i smukke grønne omgivelser.

Fårup Sommerland

En halv times kørsel fra Aalborg centrum ligger Fårup Sommerland, en af Danmarks største turistattraktioner. Her kan man prøve over 60 forskellige forlystelser – alt lige fra vilde rutsjebaner til børnetivoli for de helt små. Desuden har Fårup Danmarks største vandland, der er gratis, når man har købt indgang til Fårup Sommerland.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet er en af byens højeste bygninger. Tag elevatoren 55 meter op og nyd en fantastisk panoramaudsigt over Aalborg. Skulle højderne gøre dig sulten, kan du passende tage dig lidt at spise i tårnets egen bistro, der må siges at have Aalborgs bedste udsigt. 

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bade-spots