Tendenser

Sommer i Aarhus: Det skal du opleve

Skal du holde din sommerferie i Danmark i år, så har Aarhus meget at byde på. Vi guider til de bedste is- og spisesteder, skønne oplevelser, og hvor du kan tage en frisk dukkert i Aarhus og omegn.

I år holder mange af os sommerferie i Danmark, men heldigvis har de danske byer meget at byde på, og her er det værd at tage forbi Danmarks næstestørste by. 

Aarhus er nemlig en by fyldt med skønne oplevelser. Gå på museum, tag en dukkert i havnen, spis en is, og slut aftenen af med en forfriskende drink.

Vi har fundet de bedste steder i Aarhus, så du kan få den skønneste sommeroplevelse.

LÆS OGSÅ: Sommer i København - det skal du opleve

Her skal du spise

Leder du efter en hurtig frokost eller et hyggeligt cafebesøg? Aarhus har det hele. Vi har samlet nogle af de bedste spisesteder i Aarhus lige her.

Rømer
Ved åen ligger Rømer, en cafe der siden 2003 har serveret lækker delevenlig latinamerikansk mad. Nyd de flotte omgivelser og den autentiske stemning, når du giver dig i kast med det bedste fra hele Latinamerika.

MOR ANNA – deli & bageri
Skal du ud og opleve Aarhus, og blot have en hurtig, men lækker frokost med på vejen? Så tag et smut forbi MOR ANNA – deli & bageri. Her serveres lækre frisksmurte sandwich, lune panini og sprøde salater, der er lige til at tage med på farten.

Bådcafe
Er du til havudsigt og bølgeskvulp, så skal du tage et smut forbi Bådcafeen. Cafeen huserer i en gammel båd fra 1950 og er placeret ved Marselisborg havn. Bådcafeen tilbyder både morgenmad, frokost og aftensmad.

Burger BOOM Aarhus
Burger BOOM Aarhus er stedet, du skal tage hen, hvis du trænger til sprøde fritter og en saftig burger. Hos Burger BOOM Aarhus er lokale, økologiske råvarer i fokus, og der er med garanti noget til enhver smag. 

Her får du den lækreste is

På en varm sommerdag er en is et must. Prøv et af disse skønne steder i Aarhus, og nyd enten lækker gelato, cremet flødeis eller en sommerfrisk ispind.

Mammis Gelato
Hos Mammis Gelato kan du få frisklavet italiensk gelato i et utal af varianter. Mammis Gelato ligger midt i latinerkvarteret og er en familiedrevet gelato-shop med gamle traditioner og fokus på gode råvarer.

Popsicle
Frisklavede flødeis på pind dyppet i chokolade - det er, hvad den lille is-biks Popsicle ved Aarhus Street Food byder på. Hos Popsicle er det kun fantasien, der sætter grænser, prøv bl.a. en ispind med hvid chokolade og skumfiduser, eller kast dig ud i en variant med salte fisk.

Social Foodies
Vil du spise is med god samvittighed, så skal du tage et smut forbi Social Foodies. Her får du hjemmelavede vafler og økologisk is, men ikke nok med det, så hjælper du også socialt udsatte i både Afrika og Danmark.

Her skal du nyde vellavede cocktails 

Når du har vandret rundt i Aarhus en hel dag, så er der brug for at nyde sommeraftenerne på bedste vis. Det kan du bl.a. gøre ved at nyde en vellavet cocktail på en af Aarhus bedste barer.

St. Pauls Apothek
I et gammelt apotek midt i Frederiksbjerg-kvarteret finder du baren St. Pauls Apothek. Her bydes der på cocktails i international klasse, hvor kreativitet er i højsædet. Det perfekte sted at slutte aftenen af.

Alberts
Alberts er Aarhus' ældste beværtning. Det ligger i en gammel munkekælder fra omkring 1300-tallet, og hos Alberts får du spændende specialøl og velrystede drinks. Prøv bl.a. en sommerfrisk drink med pære, vodka og citron.

Gedulgt
I en baggård i Aarhus ligger cocktailbaren Gedulgt. Her serveres cocktails, der udfordrer dine sanser, både smagsmæssigt og visuelt. En af deres signatur-cocktails hedder ’American beauty’ og bliver serveret i et badekar med rosenblade. Den her cocktailbar skal du bare prøve!

Her kan du hoppe en tur i det blå

Aarhus er en by fyldt med muligheder, og med vandet tæt på, kan du både nå en tur i det blå og en shoppingtur på samme dag. Vi har samlet de bedste muligheder for en dukkert i Aarhus og omegn.

Bassin7
Hvis du vil nyde sommersolen fuldt ud, kan du tage et smut forbi Bassin7, hvor Aarhus havnebad er placeret. Hop i vandet, snup en bid mad fra en af de mange madboder, eller tag et spil volleyball med familien. Her kan du sagtens få flere timer til at gå.

Ballehage strand
Er du mere til sommer, sol og strand kan du tage et smut til Ballehage strand, 4 km syd for Aarhus. Her finder du en vidunderlig naturstrand tæt ved Marselisborgsskoven, som har de nødvendige faciliteter en dag ved stranden kræver.

Den permanente
Ønsker du at tage en dukkert lidt tættere på Aarhus midtby, kan du besøge den populære strand Den Permanente. Den permanente er en gammel badeanstalt som åbnede i 1933 og har været brugt flittigt året rundt siden da. Her findes både toiletter, kiosk og omklædningsrum.

Her skal du gå på opdagelse i Aarhus

Aarhus byder på mange forskellige oplevelser. Du kan tage på museum, udforske naturen og opleve de skønne områder Aarhus består af. Vi har samlet nogle skønne oplevelser i Aarhus og omegn.

Væksthusene i Botanisk Have
I den botaniske have i Aarhus findes du væksthusene. Her kan du gå på opdagelse i planter fra hele verdenen og samtidig udforske de fire klimazoner under de store kupler. En perfekt familieaktivitet.

Den Uendelige Bro
Ved Ballehage strand ligger broen og kunstværket ’Den Uendelige Bro’. En bro i smukke omgivelser som ingen ende har. Kombinér besøget på broen med en tur på stranden, og tilbring en skøn dag ved vandet med venner og familie.

Moesgaard museum
På Moesgaard museum bliver fortiden levende. Oplev bl.a. evolutionstrappen, hvor du kan møde syv livagtige menneskearter. Museet er et besøg værd, og ikke kun for deres nytænkende udstillinger. Museet ligger i naturskønne omgivelser, og selve museet er en attraktion i sig selv.  

Latinerkvarteret
I Latinerkvarteret findes en livlig atmosfære, som danner rammerne for et område fyldt med designertøj og brugskunst. Her findes også hyggelige cafeer og kaffebarer i historisk smukke bygninger, hvor du kan nyde et skønt måltid.

Møllestien
Når du går ned af Møllestien, føler du dig smidt tilbage til en svunden tid. Den brostensbelagte gade er fyldt med stokroser, små et-plans huse og emmer af idyl. Den stemningsfyldte gade bliver betragtet som en af Aarhus smukkeste.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bade-spots