
Takt og tone: Bordskik
Det kan godt være, det er hipt at være casual, men god stil går aldrig af mode. Få takt og tone-ekspertens tips til, hvordan du skal opføre dig ved bordet.
• Sørg for at give gæsterne anvisninger, så alle er trygge. Ingen bør sætte sig før værtinden, og byd så velkommen med en skål - først der må gæsterne løfte glasset.
• Bordherreren (til venstre for dig) trækker stolen ud for sin borddame.
Læs også: Takt om tone om borddækning
• Læg servietten i skødet, straks du har sat sig. Læg den på din stol, hvis du rejser dig under middagen - ikke på bordet.
• Du hilser på de andre ved at løfte glasset op til tredje skjorteknap, mens du ser dem, du hilser på, i øjnene, nikker, drikker og gentager din hilsen med øjenkontakt. Damerne hilser højre om, herrerne venstre om, så man slutter med egen bordherre/dame. Du hilser tilbage i samme vin, som der bliver skålet i. Sørg for altid at have lidt i glasset til at skåle med. Lad din bordherre skænke for dig.
• Ingen albuer og arme på bordet. Du kan hvile hænderne på hver side af tallerkenen, men kun hænder og håndled.
• Heller ingen selskabstasker, briller, cigaretpakker og andet på bordet. Det er nærværet ved middagen, det handler om.
Læs også: Inspirerende stillben til boligen
Server en lækker dessert - se galleriet med cheesecakes her:












Relaterede artikler
Kilde: Takt og nye toner af Inge Correll