Skrivebordet Vilfred
Tendenser

Talent: Kristina Kjær mixer kunst og design

Kristina Kjær er nyuddannet designer, men har allerede skabt røre på møbelmesser med sine nyskabende møbler. Hun er vild med sammensmeltningen af kunst og design. Det er hendes nye 'hule-skrivebord' et godt eksempel på.

En lille arbejdshule, hvor man kan finde ro til at skrive, læse eller tegne, hjemme i stuen eller i et kontorlandskab, sådan beskriver Kristina Kjær sin nyfortolkning af et skrivebord. Vilfred hedder skrivebordet og er en af nyhederne i Bolias 2013-14-kollektion.

Kristina Kjær er nyuddannet designer fra Teko i Herning. Hun vandt 2. præmien i Bolias Designkonkurrence sidste år og har allerede udstillet to gange på møbelmessen i Stockholm. I sommer blev hun inviteret til Graz i Østrig for at deltage i udstillingen Selected - It's just design. Vi har stillet Kristina Kjær tre hurtige om hendes inspirationskilder og nye projekter.

Læs også: Mobiltkøkken vinder designerpris!


Kristina Kjærs bud på et skulpturelt opbevaringsmøbel har fået navnet Birdstock

Hvad er dit næste projekt?
- Jeg blev færdig fra Teko Design- og Business skole for knapt et halvt år siden, så jeg er stadig i den søgende fase, hvor jeg vil afprøve, hvilke veje inden for designbranchen jeg vil gå. Jeg har lært meget af samarbejdet med Bolia, og det har givet mig mod på at komme med flere ideer, som jeg lige nu sidder og arbejder med. Jeg håber da, nogle af dem kan bruges, siger Kristina Kjær.

Hvor finder du inspiration?
- Det er umiddelbart svært at nævne noget bestemt. Det kan være en utraditionel form, en farvesammensætning eller et materiale. På skolen arbejdede jeg meget med træ, fordi vi havde et godt træværksted, men jeg har nok arvet passionen for træ fra min morfar, der var snedker. Mit første møbel Vilfred bærer hans navn.

Er der en designer, du er særlig inspireret af?
- Jeg har selvfølgelig studeret Finn Juhl, Børge Mogensen og Hans Wegner nøje. Men jeg følger også meget med i, hvad mine samtidige kollegaer laver, fx den norske designer Siren Elise Wilhelmsen, der arbejder med sammensmeltningen af kunst og design, ligesom jeg synes, den tyske designer Hanna Krügers lamper i glas og træ er meget inspirerende, fortæller Kristina Kjær.

Læs også: Trend: Få kobber ind i boligen!


Stolen Strik er en kombination af det velkendte og overraskende. I stedet for en traditionel polstring har stolekroppen fået en quiltet sweater.

Læs mere om: