Tendenser

Tendens: Fliser og klinker

Fliser og klinker kan sætte den helt rigtige ramme i dit hjem. Vælg mellem romantisk, rå eller find industriel inspiration i den franske metro. Brug enten klinkerne på væggen, gulvet eller placér blot et par rækker som udsmykning på væggen.

Find dem som passer til din stil

Fliser og klinker fås i et utal af farver og kvaliteter. Der findes både de moderne, ofte ensfarvede klinker og de antikke klinker, som ofte har mønstre eller gamle historiske motiver. Vælg den stil der passer til dit hjem. Du kan også mikse og placere en enkelt, antik flise med et fint motiv ind mellem de moderne, hvide fliser, som en sjov og anderledes detalje. Hvis ikke du ville have dem på væggen, kan du også bruge dem som sidetallerkener på et flot opdækket bord.

Tag på loppemarked

På loppemarkeder kan du ofte finde et væld af antikke fliser. Særligt de blå-hvide hollandske kakler fra omkring 1700-tallet er smukke og meget dekorative. Motiverne kan variere fra forskellige dyremotiver til skibe, mennesker og andet. Du kan også have held med at finde gamle fliser i antikbutikker rundt omkring i landet eller på internettet. Men vær opmærksom, for de ægte kan koste flere tusinde kr. stykket!

Fakta om fliser og klinker

  • En klinke er en glat mursten, som er brændt af kalkfattigt ler. Klinker er som regel stærkere og mere trykstærk end en flise, da de oftest er brændt ved højere temperaturer.
  • En flise er en firkantet flade af enten ler, beton eller brændt ler.
  • Et typisk flisegulv er lavet i granit, marmor eller skifer og fås i mange forskellige farver og former.


Se flere smukke fliser og klinker her

Læs mere om: