Tendenser

Tendens: Sådan indretter du med plisseringer

De glatte overflader bliver erstattet af riller, bølger og plisseringer på både lamper og resten af hjemmets interiør. Læs her, hvordan du bruger plisseringer i din indretning.

Plisseringerne har i mange år været at finde i indretningen i danskernes hjem. 
 
De rillede, bølgede og foldede objekter har dog nu for alvor vundet indpas - og i alverdens former, farver, møbler og tekstiler. 
 
Det er med god grund, at plisseringer hitter, da de med deres former og unikke design er som et kunstværk til boligen.
 
Herunder kan du blive inspireret til, hvordan du bruger plisseringer i din indretning. 
 
 
Kunstneriske vaser i unikke former og farver er blevet en stor trend. Heriblandt er plisserede vaser, der med deres grasfiske udtryk har et moderne design, der kan pynte både med og uden blomster. Denne er "Ridge" fra Muuto. 
 
Håndfoldede lampeskærme foldet med papir-teknikker har længe været populære. Dog er der de seneste år kommet mange nye på banen, der udfordrer de klassiske teknikker, men som stadig tilfører dekorativt og tidsløst håndværk til indretningen. 
 
Hylder med plisseringer er en smart løsning, da de både kan bruges som klassiske hylder til opbevaring, men også som et kunstværk i stedet for malerier og plakater. 
 
Mange forbinder plisseringer med Le Klints klassiske lampeskærme, der har præget danske hjem siden etableringen i 1943. Nu lanceres serien Cylinder, som dækker over flere lamper i forskellige størrelser, der ligesom de oprindelige lampeskærme er klassikere, der kan passe ind i enhver bolig. 
 
Indenfor boligindretning er det også blevet en stor trend med riller og former, der bryder med de lige linjer. Møblerne må gerne tilføje kant til indretningen, hvilket et plisseret møbel bestemt gør. 
 
Plisseringer kan også bruges i borddækningen, hvor plisserede tallerkner med sit æstetiske og moderne design kan pifte enhver borddækning op.