Tips til at lave et moodboard

Tendenser

Tips til at lave et moodboard

En dekorativ væg kan give inspiration og føde nye idéer. Få tips til at lave et moodboard, der skaber stemning og vækker kreativiteten i dig.

Et moodboard er en lækker måde at formidle din kreativitet, få sat billeder på det, der inspirere dig, og gøre din arbejdsplads eller en væg i hjemmet endnu mere indbydende og motiverende. Du kan bruge et moodboard til at lade en helt særlig stemning komme til udtryk i form af smukke billeder og lækker grafik - forenet i en stemning, du måske har svært ved at sætte ord på.

Læs også: Sådan laver du den perfekte billedvæg

Vi har samlet 3 tips til dig, der gerne vil lave dit eget moodboard:
 

1. Idéen med et moodboard

Moodboards hjælper til at sætte idéer i gang hos dig, og derfor skal du lave et moodboard, der skaber en stemning, der inspirere dig. Det må gerne rode eller være uharmonisk, så længe det giver mening for dig.
 

 

2. Moodboardets look

Et moodboard kan være en blanding af billeder, udklip, plakater, citater og statements. Brug dit kamera til at tage billeder af det, der inspirerer dig. Det behøver ikke at være smukke billeder i traditionel forstand - det handler om at fange tanker, indtryk og følelser.
 

3. Opbygningen af et moodboard

Byg dit moodboard op omkring et stort billede eller lad mange små billeder supplere hinanden. Brug rammer eller tape til at sætte billederne på væggen, eller kast dig ud i spånplade eller en plade belagt med filt, som kan sætte rammen for billederne. Du kan også male en væg i en stemningsfuld farve og lade den fungere som baggrund.

Læs også: Bolig på Instagram: 10 inspirerende profiler

I galleriet herunder kan du blive inspireret af dekorative og stemningsfulde moodboards!

Se også galleriet: 25 plakater til stuen

Læs mere om: