Annonce
Tendenser

UDELIV: 5 tendenser, der ikke er til at komme udenom denne sommer

Vi indretter vores uderum med lige så stor iver som resten af vores hjem. Se, hvilke tendenser vi kommer til at nyde denne sæson.

Der sker noget nyt på terrasser og i haver rundtomkring i disse år: Uderummet er blevet inddraget i indretningen. Hvor vi før blot placerede et sæt hvide havestole i plastik på nogle fliser et tilfældigt sted i haven, er der nu fuld knald på indretningsglæden under åben himmel.

Derfor kan vi nu spotte klare tendenser, når det gælder den måde, vi lever og indretter os på udenfor. Måske du kan genkende nogle af disse fra din egen terrasse eller altan – eller måske din ønskeliste?

1. En ekstra stue

En tendens, der har været i fremmarch i de senere år, og som virkelig slår igennem nu, er, at vores uderum fungerer som en helt konkret forlængelse af f.eks. stuen. Derfor ser vi nu zoneopdelte terrasser, udekøkkener og tæpper og puder i bløde loungeområder indrettet med portable lamper til aftenlæsning akkompagneret af fuglefløjt. Og det er ikke kun terrassen, der er i spil; vi indretter gerne hjørner af haven med små brugbare stilleben med store krukker, bløde puder og stole.

2. Fornemmelsen af luksus under fødderne

Stuens smukke trægulve er også rykket udenfor, og hvor vi før nød grillmaden på hårde fliseterrasser, er det nu de store træterrasser, der danner grundlaget for mange timer under åben himmel. Træ er både smukt og behageligt at gå på – også med bare tæer og morgenkaffen i hånden. Og så får træterrassen på en helt anden måde inde- og uderum til at smelte sammen.

En smuk træterrasse kræver god vedligeholdelse. Beckers Elit Bio Terrasseolie er en delvist biobaseret terrasseolie med stærk UV-beskyttelse, som beskytter træet mod fugt, snavs og revnedannelse. Og så holder resultatet i op til fire år. Det er både bæredygtigt og giver os mere tid til at nyde vores terrasse i ro og mag. Se mere her.

3. Naturen i møblerne

De fleste af os har nok siddet i en klassisk, hvid havestol i plastik, men der bliver længere og længere mellem netop den slags havemøbler. I dag ser vi ofte havemøbler, der designmæssigt ligner helt almindelige møbler som dem, vi kender fra både spisestue og stue, og i år er mange af dem lavet i naturlige materialer som bambus, rattan og macramé – materialer som kan produceres på bæredygtig vis.

4. Det grønne i det grønne

Netop bæredygtighed er i fokus, når vi indretter uderummet. Der er et fokus på det langtidsholdbare i både materialer og design, og vi 'upcycler' og genbruger som aldrig før - også i haven og på altanen. Samtidig ser vi, måske mere nu end tidligere, det smukke i de ting, der har haft et langt liv i manges hænder, og er mærket af netop det. Det bæredygtige element fylder i alt fra valg af træ til den nye terrasse til vedligehold af det, vi allerede har.

5. Tisvilde-tendensen

Nogle har kaldt det ”Den store Tisvilde-tendens” efter de mange sorte sommerhuse, som ligger spredt omkring i det populære nordsjællandske sommerhusområde. Uanset navn er det lige nu tydeligt, at det sorte træværk får lov at fylde, når vi har en større flade, der skal males. Det skaber et stramt, arkitektonisk udtryk, som harmonerer godt med terrasser og haver fyldt med hyggelige loungeområder og eksotiske planter og palmer, som også er en klar tendens i det grønne i år.

Den sorte farve danner en enkel og smuk baggrund for udelivet. Her er det Beckers Perfect Facade Plus, der har været på spil. Det er Svanemærket maling til alt fra træ til mur og beton, og så er den nem og næsten lugtfri at arbejde med. Se mere her.

Beckers tænker på miljøet

Miljøet er en del af Beckers DNA, og de har arbejdet målrettet med at skabe bæredygtige produkter i mere end 25 år. Beckers Elit-serie og Perfekt-serien er Beckers premiumløsninger til klargøring af uderummet – alt fra vinduer og havemøbler til træfacader, terrasser, og altaner. Du finder både svanemærkede- og biobaserede produkter og et bredt udvalg af miljømærkede- og vandbaserede produkter på Beckers.dk.

Læs mere om: