Tendenser

Video-blog: Operation nyt hus 1 - Mit gamle hus

Mad & Boligs chefredaktør er ved at bygge nyt hus. Følg hele processen fra det gamle hus bliver revet ned, til han efter planen flytter ind i det nye 1. juni.

Følg med i Operation nyt hus her:

Mit hus bliver revet ned:

Mit nye hus ankommer:

Mit nye hus får indmaden på plads:

Knas i byggeriet

Vi flytter ind

Egentlig ville vi jo bare bygge til og sætte lidt i stand. For vi var faktisk rigtig glade for vores lille parcelhus på 102 kvadratmeter fra 1963, men børnene bliver snart teenagere, og huset var efterhånden meget nedslidt.

Da vi flyttede ind for næsten ti år siden, var det første vi blev enige om, at den blyindfattede rude i stuen skulle væk lige med det samme. Men den sad der stadigvæk og lignede et kapel. Og sådan var det også med resten af huset.

Så der skulle ske noget. Derfor fik vi tegnet både en tilbygning og en overbygning - og så bad vi to håndværkere give et bud på, hvad det ville koste. Men inden vi fik set os om, skulle alt skiftes ud: Taget, gasfyret, vinduerne, gulvene, vandrør osv. osv. - så det endte med at blive dyrere end at bygge et helt nyt hus.

Derfor traf vi en radikal beslutning, og fik tegnet et nyt træhus på 155 kvadratmeter med to badeværelser.

Link til arkitekten

Link til byggefirmaet

Vi flyttede ud lige efter nytår, så nytårsaften fik ungerne og deres venner lov til at lave graffiti på væggene, og vores nabo fik lov til at sparke en dør ind lige som i politifilm. Det havde han altid drømt om.

 

Læs mere om: