Tendenser

Video-blog: Operation nyt hus 5 - Knas i byggeriet

Mad & Boligs chefredaktør er ved at bygge nyt hus. Det går ikke uden problemer - guldbrædderne revner og maleren maler direkte på gipspladerne.

Følg med i Operation nyt hus her:

Mit gamle hus:

Mit hus bliver revet ned:

Mit hus ankommer:

Mit hus får indemaden på plads

Vi flytter ind

Kapitel 5: Knas i byggeriet

"Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke har kunnet fortælle forfærdelige anekdoter om forskellige byggeprojekter, der er gået fuldstændig op i hat og briller; kæmpe efterregninger, budgetter der løb løbsk, skænderier med entreprenør og håndværkere, og sjusk og mangler, der skulle laves om.

Så galt gik det heldigvis ikke, men at opføre et helt hus, er selvfølgelig en stor proces, så vi slap heller ikke helt. Først var der taget, hvor der ikke var lavet den nødvendige ventilation under tagpappen, som der skulle være ifølge både tegningerne og byggeregulativerne. Men i stedet for at rive hele taget af igen, løste byggelederen det ved, at skyde nye afstandslister ind under hele taget.

Så var der fejl og revner i en del af de leverede gulvbrædder - og gulvfirmaet anerkendte det straks og ville gerne levere nye … men kunne ikke få brædderne før om en måned! Det kunne vi ikke vente på, for så blev hele huset en måned forsinket.

Og endelig var der maleren, som var kommet bagud og forsøgte at tage røven på os ved at male direkte på gipspladerne uden at sætte væv på først. Det blev opdaget, men han forsinkede alting op mod deadline, og der lå ølflasker overalt, selv om der ikke måtte drikkes på byggepladsen.

Men både budget og tidsplan holdt - ikke mindst takket være byggelederens engagement.

Nu var vi så småt klar til at overtage huset og flytte
ind …"

Læs mere om: