Tendenser

Vinderen af Mad & Boligs designpris 2014

Det blev den fine lænestol STORYTIME, som modtog Mad & Boligs designpris 2014.

Næsten 5.000 stemmer blev afgivet, da vi skulle kåre en vinder af Mad & Boligs designpris 2014. Prisuddelingen fandt sted den 20. november i Allerhuset på Havneholmen, og der var fuldt hus til at overvære den spændende overrækkelse af Mad & Boligs designpris.

STORYTIME fik Mad & Boligs designpris

Arkitekt og design-studerende  TEKO, Arkitektskolene Aarhus, Krabbesholm, Kolding Designskole og Kunstakademiet KBH havde indleveret i alt 74 forskellige designs, alle i bæredygtigt træ. Der var hård konkurrence, og det blev lænestolen 'Story Time', designet af Michael Daae Christensen fra TEKO, der gik af med sejren. Læsestolen er designet, så man kan forsvinde i sin egen hule. Den er så stor, at man kan trække benene helt op i lænestolen, og der er mulighed for at sidde på mange forskellige måder.

"Jeg har lavet møblet som en del af en møbelserie, der tager udgangspunkt i det 'at læse'. Lænestolen 'Storytime' skal være et sted, hvor man kan fordybe sig og skærme af. Den lukker faktisk også lidt ned for lyden," fortæller Michael Daae Christensen

Det var en meget glad Michael Daae Christensen, der modtog prisen. Han kunne fortælle, at han ikke havde sovet i tre måneder, da lænestolen er en del af hans bachelor-projekt.

"Jeg er meget beæret og helt paf over, hvor mange der har stemt. Det giver et kæmpe selvtillidsboost. Det er en rigtig fed afslutning på tre måneder uden søvn," siger Michael Daae Christensen, der var heldig at vinde designklassikeren 'J49' af Børge Mogensen.

Se også: Hun vandt designprisen i 2013

FSC designaward blev også uddelt

Også den prestigefyldte pris FSC designaward blev uddelt ved samme begivenhed. Det er 9. gang, at FSC Danmark udfordrer design- og arkitektstuderende til at forene bæredygtighed med godt design. De studerende har frie hænder til at designe, så længe deres design kan laves i FSC-certificeret træ. En jury af branchefolk, der til daglig arbejder med design, kårer vinderen af FSC Danmarks prestigefyldte pris. I år blev det ophængningsstativet SKRUE af Sigrid Juel Jensen, der modtog FSC designpris.

Se også: Billeder fra da instagrammerne var på designwalk

 

Se alle de deltagende designs i galleriet nedenfor.

Mad & Boligs designpris 2014

 

Læs mere om: