
Vinderen af Mad & Boligs designpris 2014
Det blev den fine lænestol STORYTIME, som modtog Mad & Boligs designpris 2014.
Næsten 5.000 stemmer blev afgivet, da vi skulle kåre en vinder af Mad & Boligs designpris 2014. Prisuddelingen fandt sted den 20. november i Allerhuset på Havneholmen, og der var fuldt hus til at overvære den spændende overrækkelse af Mad & Boligs designpris.
STORYTIME fik Mad & Boligs designpris
Arkitekt og design-studerende TEKO, Arkitektskolene Aarhus, Krabbesholm, Kolding Designskole og Kunstakademiet KBH havde indleveret i alt 74 forskellige designs, alle i bæredygtigt træ. Der var hård konkurrence, og det blev lænestolen 'Story Time', designet af Michael Daae Christensen fra TEKO, der gik af med sejren. Læsestolen er designet, så man kan forsvinde i sin egen hule. Den er så stor, at man kan trække benene helt op i lænestolen, og der er mulighed for at sidde på mange forskellige måder.
"Jeg har lavet møblet som en del af en møbelserie, der tager udgangspunkt i det 'at læse'. Lænestolen 'Storytime' skal være et sted, hvor man kan fordybe sig og skærme af. Den lukker faktisk også lidt ned for lyden," fortæller Michael Daae Christensen
Det var en meget glad Michael Daae Christensen, der modtog prisen. Han kunne fortælle, at han ikke havde sovet i tre måneder, da lænestolen er en del af hans bachelor-projekt.
"Jeg er meget beæret og helt paf over, hvor mange der har stemt. Det giver et kæmpe selvtillidsboost. Det er en rigtig fed afslutning på tre måneder uden søvn," siger Michael Daae Christensen, der var heldig at vinde designklassikeren 'J49' af Børge Mogensen.
Se også: Hun vandt designprisen i 2013
FSC designaward blev også uddelt
Også den prestigefyldte pris FSC designaward blev uddelt ved samme begivenhed. Det er 9. gang, at FSC Danmark udfordrer design- og arkitektstuderende til at forene bæredygtighed med godt design. De studerende har frie hænder til at designe, så længe deres design kan laves i FSC-certificeret træ. En jury af branchefolk, der til daglig arbejder med design, kårer vinderen af FSC Danmarks prestigefyldte pris. I år blev det ophængningsstativet SKRUE af Sigrid Juel Jensen, der modtog FSC designpris.
Se også: Billeder fra da instagrammerne var på designwalk
Se alle de deltagende designs i galleriet nedenfor.
Mad & Boligs designpris 2014


Nonno er en gyngende chaiselong med inspiration hentet fra hængekøjen med dens bølgende bevægelser, ægte dansk håndværk og den klassiske vævede Circle Chair-stol designet af Hans J. Wegner.
Designet af: Jeanett Højer, TEKO.


Albuestokken er et hjælpemiddel, der er designet som et lækkert accessorry og ikke en tvungen nødvendighed.
Designet af: Anker Bak, TEKO


Gem æskerne er et miniopbevaringssystem udført i eg og valnød. De æstetiske æsker er en moderne fortolkning af den klassiske cigaræske. Gem laves i to størrelser: 10 x 10 cm og 13 x 13 cm.
Designet af: Anne Kirstine Rusholt og Louise Mengel Tygesen, TEKO.


Dumpling light er en kontrastfyldt lampe, der har et fyldigt og rundt udtryk, men består af tynde finérblade sammenbundet af tynd snor. Det giver lampen en spinkelhed og et æstetisk udtryk.
Designet af: Astrid Sofie Bærnthsen og Amalie Skov Rahbæk, TEKO


Skandinavisk Tipi er en stumtjener til entreen. Den er udformet som en lille indiansk tipi med en læder-trekant udspændt mellem de tre ben til handsker, huer m.m. til alle de beklædningsgenstande, som ellers ofte falder ned og ender på gulvet.
Designet af: Annesofie Krog Varde, TEKO.


Dette produkt er en kombination af en magasinholder og et sidebord. Det primære koncept bag designet er at udnytte en træplade fuldt ud, undgå samlinger med skruer og skabe et produkt, som kan flatpackes 100%.
Designet af: Julie Marie Hansen Carl, TEKO.


Jellyfish barstolen er et ikonisk møbel, hvor der er søgt inspiration fra formene på svømmende vandmænd. Barstolen er lavet i sæbebehandlet eg og læder.
Designet af: Klas Hjære Poulsen, TEKO.


Opbevaringsmøbel til det lille hjem, hvor det er muligt selv at sammensætte og forme møblet efter eget ønske og behov.
Sæt dig ned, mens du tager skoene på og roder i kassen efter vanterne.
Designet af: Lise Vester Pedersen, TEKO.


I natbordet Two Table kan den øverste plade tages af og bruges som senge/computerbord, når du arbejder eller ser film, mens du ligger i sengen. Bordet kan flatpackes og samles uden lim og skruer.
Designet af: Maiken Sellerup Jensen, TEKO.


Story Time er en læsestol med fokus på hygge og komfort. Med det store sæde og de høje rygpuder kan man kravle op i stolen og forsvinde ind i sin egen lille hule.
Designet af: Michael Daae Christensen, TEKO.


Arbejdsbordet Melvin er en lille arbejdsplads til det private. Bordet kan flatpackes, og der er ikke brug for meget lim. Det holdes stabilt af traditionelle snedker-samlinger.
Designet af: Morten Grønhøj Knudsen, TEKO.


“The Willow Wood Chair” er en 100% naturlig stol skabt af canadisk sedertræ, pilebark og genbrugslæder. Stolens vigtigste element er sædet. Et omskifteligt sæde alt efter hvilket udtryk man ønsker.
Designet af: Nadia Huniche og Henriette Bøgeskov Jørgensen, TEKO.


Twist er et skrivebord til den moderne forbruger, som kun har brug for en laptop, skriveredskaber og en notesbog. Designet er med udgangspunkt i håndværket og den bedste udnyttelse af materialet.
Designet af: Pernille Sofie Karlsen, TEKO.


Med sit skarpe snit og multifunktionelle design bidrager bænken ”Markant” både med et stilrent udtryk og en praktisk rolle.
Designet af: Sabine Appel, TEKO.


My er en imødekommende taburet, der vækker sanserne hos den nysgerrige forbruger. Det er et design, der med sin kombination af godt håndværk, moderne tankegang og nytænkning åbner op for mange funktionsmuligheder, som gør My til andet end bare en taburet.
Designet af: Therese Damkjær, TEKO.


Gyngehesten BabyRocker udsprang af ideen om et stykke formspændt legetøj, som både lægger vægt på underholdningsaspektet og det æstetiske udtryk i hjemmet.
Designet af: Tor Hadsund og Sofie Andersen Bruhn, TEKO.


“I’m not just...” I dette bord får man et sidebord med tilhørende hylde, og derudover er de skrå sider i bordet udnyttet til magasinholdere. Bordet kan indeholde op til 10 magasiner.
Designet af: Lotte Nygaard Knudsen, TEKO.


hideIN er til hverdagens små hemmeligheder.
Designet af: Alice Bro Grønvaldt, Arkitektskolen Aarhus.


Folding Stand is a flexible furniture to hang and store everyday objects such as magazines, accessories, bags. Two pieces of ladder-structures are joined in a variety of ways, by removing or fastening a joint.
Designet af: Anna Rodin, Arkitektskolen Aarhus.


InPut er et moderne opbevaringsmøbel til mindre genstande som nøgler, pung og mobil. Møblet består af en træplade samt ni opbevaringsrum og er bygget op omkring et fleksibelt skinne-system. . Fleksibiliteten giver InPut en legende dimension og en alsidighed.
Designet af: Anne Holm og Sigrid Smetana, Arkitektskolen Aarhus.


I denne bænk med arkivlommer kan man opbevare sko, halstørklæder, vanter, magasiner, tøj og andre ting, der ellers bare ligger og flyder på gulvet, i soveværelse, entré osv.
Designet af: Astrid Brønden Damsgaard, Arkitektskolen Aarhus.


Pock’it er boligtilbehør til at hænge på væggen eller f.eks. over armlænet på sofaen. Det består af trærester og er ellers inspireret af mønsteret på perlekraven fra den grønlandske nationaldragt og broderet vægophæng.
Designet af: Aviaaja Ezekiassen, Arkitektskolen Aarhus.


Pilot er flytbare ben, der fungerer med enhver type plade, uanset dimension og art. De placeres frit, tilpasses dine behov og begrænses kun af fantasien. Pilots dynamik gør det muligt at skabe et personligt bord.
Designet af: Christina Sander Koppel, Arkitektskolen Aarhus.


“tit tit” er en luftig rumdeler, som leger med geometri, overlap og gennemsigtighed. “Vingerne” kan foldes ud og
spænde over et større areal uden at gøre rummet mørkere.
Designet af: Christine Hauge Ringsmose, Arkitektskolen Aarhus.


Designet er udført i ask- og kirsebærtræ. Det samles ved at skubbe pindene ned over hinanden inspireret af en gammel kinesisk træsamling. Båndene gør, at der kan hænges forskellige ting på.
Designet af: Ditte Lynggaard Viktor, Arkitektskolen Aarhus.


An ensemble of oak masts designed for display of garments and accessories in entryways, inspired by Home.
Designet af: Emily Lin, Arkitektskolen Aarhus.


HeatTable er et lille bord, der hænger ned langs radiatoren, og som kan foldes op og blive til et lille bord.
Designet af: Jannik Nisgaard, Arkitektskolen Aarhus.


Bogreolen i lys ask er inspireret af japanske træsamlinger, som skaber mulighed for at bygge i højde og bredde. Rammerne er lette og lyse med hylder i lysere nuancer. Reolen er simpel i sit udtryk, men er teknisk og præcis i konstruktion og design.
Designet af: Jeppe Steenberg Jensen, Arkitektskolen Aarhus.


The design of ABACUS tells the user about the flexibility of light change and answers for specific needs in different situations. All parts in Ash wood, used at its fully potential.
Designet af: Lina Beatrice Oldeen, Arkitektskolen Aarhus.


Denne multifunktionelle bænk er udført i rene minimalistiske linjer inspireret af nordiske traditioner. Bænken er produceret af amerikansk ask, der bringer naturen indenfor. Ved at tilføre bænken en hylde og siddefunktion kan den bruges i alle hjemmets rum.
Designet af: Maja Bøgh Vindbjerg, Arkitektskolen Aarhus.


Woodstack udfordrer den traditionelle reol med et design, der kan samles helt uden skruer og lim. Der er lagt vægt på at skabe et enkelt, stilrent og meget funktionelt møbel, som kan sættes sammen på mange forskellige måder.
Designet af: Malene Lillelund, Arkitektskolen Aarhus.


Luta is a piece of furniture that can be varied to meet your needs. It can become a dressing table, entrance shelf, bookcase and much more. Because you just lean it against the wall, there is no need for screws in the wall to keep it stable.
Designet af: Malin Envall, Arkitektskolen Aarhus.


GRO er et møbel designet til at opbevare planter i hjemmet og ud fra et ønske om et bedre indeklima i boligen. GRO er tænkt som et indendørsmøbel, men kan også benyttes udendørs. Med modulsystemet GRO kan man desuden skabe sin helt egen urtehave i boligen.
Designet af: Maria Sindal Stæhr og Charlotte Pedersen, Arkitektskolen Aarhus.


Gro følger med barnets udvikling. Den starter som højstol ved spisebordet. Barnet vokser og benene kan nu skrues af, og den bliver en skammel, eller stol der tester balancen.
Designet af Mathias Mouritsen, Arkitektskolen Aarhus.


Twiggy is a space-saving piece of minimalistic furniture.The two centre pieces that are Multiple tables can also be connected side by side. By turning the legs 90 degrees, they can slide along the rail, reducing simultaneously the height of the table, from 400mm to 95mm.
Designet af: Max Moritz Marius Enrico Neumeister, Arkitektskolen Aarhus.


Lamella er et iøjefaldende opbevaringsmøbel, der er lavet i en kombination af birkefinér og sortbrændt stål. Udgangspunktet for designet er brugen af en minimal mængde træ, hvilket kommer til udtryk i en skænk konstrueret af lameller.
Designet af: Mikkel Selmer, Arkitektskolen Aarhus.


Et fleksibelt og aktivt opbevaringsmøbel på skinner. Møblet kan fjernes fra skinnen, benyttes andre steder og hænges tilbage ubesværet. Fås i forskellige dybder og størrelser.
Designet af: Niels Ove Kildahl, Arkitektskolen Aarhus.


Opbevaringsmøblet til altanen er bygget af horisontale lameller, som folder sig hen over gelænderet. De tre plader kan udnyttes på flere måder, da de er udformet forskelligt. Desuden kan de via de flytbare knager rokeres på, så det passer til det behov, man har.
Designet af: Nikoline Yde, Arkitektskolen Aarhus.


Trææskens design er inspireret af origami (papirfoldning), da den kubiske æske åbnes ved udfoldning af siderne. Æsken kan alene stå som et dekorativt element eller som opbevaring til små fine smykker og meget mere.
Designet af Ning Lin, Arkitektskolen Aarhus.


Archive er inspireret af den traditionelle arkivmappe og er en ny måde at opbevare og organisere dokumenter. Ved lukket tilstand fremstår Archive som en boks, hvor egetræ er i fokus, men ved udfoldelse fremtræder den petroleumsblå filt som en æstetisk overraskelse.
Designet af: Ninna Kjærgård Nielsen, Arkitektskolen Aarhus.


Slide er et entrémøbel baseret på et ophængningssystem. Det giver mulighed for at modificere møblet efter behov og indskriver sig dermed let i enhver kontekst.
Designet af: Peter Svendsen, Arkitektskolen Aarhus.


NOR4 er essensen af nordiske designtraditioner; visionen om at skabe et system, der både er æstetisk og simpelt. Et system der kan opstilles af alle uden brug af værktøj,og hvis form trækker en ren streg igennem rummet.
Designet af: Rasmus Nørfeldt, Arkitektskolen Aarhus.


The table is designed to help solve the lack of space in small kitchens. When the table is in use the tabletops will be slided in to the topplate, and when not the tabletops will be hung underneath.
Designet af: Rune Aude Holm, Arkitektskolen Aarhus.


Med udemøblet Ad-just kan man tilpasse altanens funktioner efter behov. Møblet hænger på kanten og optager minimalt plads. Ad-just omstilles let fra stol til tre forskellige bordhøjder.
Designet af: Samuel Møller Nielsen, Arkitektskolen Aarhus.


“Faceshelf” is a module shelf system which is easy to make, flexible to use and could be a lovely ornamental item in your home.
Designet af: Shiyu You, Arkitektskolen Aarhus.


Stretcher Daybed er inspireret af en båre primært brugt til at transportere mennesker på. Det primære fokus i denne daybed er mødet mellem menbranen i stof og selve træet, som tilsammen danner det æstetiske udtryk.
Designet af: Signe Hemmingsen, Arkitektskolen Aarhus.


SKRUE er et ophængningsstativ til det tøj, der hverken er helt rent eller snavset. SKRUE udnytter loftshøjden, og armene kan drejes i 360˚, det giver overblik og luftning. SKRUE er også idéel i entréen og som tørrestativ.
Designet af: Sigrid Juel Jensen, Arkitektskolen Aarhus.


Less mess er et møbel, der består af tre elementer. De danner samlet plads til opbevaring og en taburet. Less mess er mobil og kan dermed let flyttes og tilpasse sig forskellige behov.
Designet af: Simone Foss Brink, Arkitektskolen Aarhus.


Formålet bag designet “Rail” er at løse problemet omkring fleksibel belysning. Man kan nemt flytte lyset efter behov, alt efter om man sidder ved spisebordet eller i sofaen.
Designet af: Thomas Andreas Bevan, Arkitektskolen Aarhus.


Et bæredygtigt alternativ til den traditionelle vasketøjskurv i plastic, der ofte bliver udskiftet. Vasketasken er en vægophængt vasketøjskurv, du kan tage over skulderen og transportere til vaskemaskinen. Rammen er produceret af et minimalt forbrug af træ, og den aftagelige vaskepose er udført i strækt linned.
Designet af: Andrea Jørgensen og Emma Bjørløw, Krabbelsholm.


Lampen er lavet af ét stykke træ og bliver båret af en granitfod.
Lyskilden er LED, og ledningen løber i en åre igennem træet ud gennem bunden af foden. Dette giver lampen et roligt og uforstyrret udtryk, så træet er i fokus.
Designet af: Katrine Heinesen og Andreas Sørensen, Krabbelsholm.


Designet ønsker at minimere brugen af ressourcer. Bordet består udelukkende af træ og en snor. Delene trækkes
sammen ud fra sammensnøringsprincippet bl.a. kendt fra rammesaven.
Designet af: Anna Fogh, Krabbelsholm.


PicMe er den nye løsning på din tur i parken. Med sine mobile og multifunktionelle egenskaber er PicMe det eneste, du behøver at bringe med dig. Tasken indeholder et tæppe og bord, der skaber en flade til ens picnic-favoritter, som tasken også har plads til.
Designet af: Anne Skaarup Jaedicke og Nicole Dahl, Krabbesholm.


Stolen består af lameller i varierende bredde og to læderstropper, der muliggør, at man med egen vægt kan sidde tilbagelænet i indstillelige grader. Læderstropperne kan knappes af og benyttes som taskestropper, så stolen kan bæres som rygsæk.
Designet af: Ida Ingemann Henriksen og Nina Christine Hansen, Krabbesholm.


Garderobemøbel i træmoduler, hvor de tværgående brædder med forskellige funktioner nemt på- og afmonteres efter behov. Ideel hvis der er pladsmangel, da modulerne kan monteres på væggen eller bruges som rumdeler på fødder eller hjul.
Designet af: Jeppe Holm og Helena Feld, Krabbesholm.


Plus/Minus lampen er den perfekte kombination af leg og funktionalitet. Ved at invitere brugeren til selv at skabe sin Plus/Minus lampe bliver lampen til et personligt statement, og den kan indgå i ethvert hjem, imens den samtidig tilpasses til brugerens behov og stil.
Designet af: Laurids Reinicke Bager og Thor August Peitersen, Krabbesholm.


Hav én, to, tre eller tyve trekanter. De vinkelslebne hjørner giver mulighed for sammenkoblinger. Hæng dem op efter smag og behag, og opbyg dit eget personlige reolsystem.
Designet af: Lisbeth Helbo, Krabbesholm.


Knagerække med flere funktioner: To variationer af almindelige knager, en dobbeltknage og en nøglering. Der er magneter i alle dele, så man kan rokere de forskellige knager og skabe sin personlige knagerække, der opfylder ens behov.
Designet af: Mathilde Korstgård, Krabbesholm.


“The Penguine” is a coat stand that you can use for hanging your coats, hats...
It´s easy to assemble, and also it is easy to carry.
And it makes you smile when you come back home!!
Designet af: Nobuyuki Hara, Krabbesholm.


Cavip er en dynamisk arbejdsstol. Vippefunktionen giver en ergonomisk rigtig stilling, som vil styrke ryg og giver en aktiv siddestilling. Underpladen fungerer som fodstøtte og navigator.
Designet af: Stian Røraas og Nikolai Liknes Hansen, Krabbesholm.


Friends følger barnet og familien. Stolen kan justeres i tre højder, og den henvender sig til børn i 2-3-års alderen til 8 år. Friends er et sammenspil mellem barnets intuitive og legefulde verden og en langvarig løsning til børnefamilien.
Designet af: Claus Kørup Jensen, Kolding Designskole.


OBS! UDGÅET AF KONKURRENCEN!
En lasercuttet rumdeler, hvor lyset trænger igennem
den åbne struktur. Designet kan på en enkel måde opdele rum i alle skalaer og skabe atsmosfære eller fungere som ren udsmykning.
Designet af: Kristine Boesen, Kolding Designskole.


ØKSEN er et minimalistisk, men markant spisebræt designet til hverdagsbrug. Brættet er af massivt træ med mærkbar tyngde, samtidig med at skaftet gør det let at håndtere.
Designet af: Anna Brandhøj Hansen, Kunstakademiet KBH.


Dette design er et forsøg på at nytænke og optimere dørens funktion ved at udnytte dens rumlighed til at opbevare to ekstra stole. Designet er en løsning til den lille studiebolig. Stolene er bygget ud fra et knock down princip og er nemme at placere i døren.
Designet af: Joakim Tolf Vulpius og Anton Bak, Kunstakademiet KBH.


Innovativ konstruktion och enkla formelement resulterade i en knock down produkt med enkel produktion, platt paket för miljövänlig distribution samt enkel montering för användaren.
Designet af: Christian Sjöström, Kunstakademiet KBH.


Møblet kan både bruges som bakkebord og skammel. Bordskamlen er designet således, at den nemt kan skilles ad og transporteres. Møblet er fremstillet i eg og røget eg.
Designet af: Felicia Amdrup Laugesen og Signe Marie Jakobsen, Kunstakademiet KBH.


Pladsbesparende nyfortolkning af bøjlestativet i eg og kernelæder. Bøjlerne hænger i spænd i tøjets vægt, således at de ved at vinkles kan rykkes op og ned.
Designet af: Loui Emil Andersen og Maya Gabrielle Steinholtz, Kunstakademiet KBH.


Konceptet Mobilix er en designkonstruktion. Det består af en række trekantmoduler, som kan drejes omkring en ledning, hvilket giver brugeren frihed til at bestemme retningen af lyset og designets udtrykket.
Designet af: Maria Fabregat og Kia Lundorff, Kunstakademiet KBH.


Atlas er en computerstander i massiv eg, der placerer computerskærmen i en ergonomisk behagelig arbejdshøjde. Den kan pakkes helt fladt og er derfor ideel til at tage med i tasken.
Designet af: Mathias Hejgaard Wiik, Kunstakademiet KBH.


En modulær reol i et rent nordisk udtryk udført i nordamerikansk ask og lakeret stål.
Designet af: mette Esbensen og Henrik Juhl, Kunstakademiet KBH.


OAK OAK er en børnestol med plads til opbevaring af legetøj, bøger og tegneredskaber. Stolen består af et stel i eg og en kasse i kork.
Designet af Morten Husum Nielsen, Kunstakademiet KBH.


En minimalistisk lænestol, som både er let, stabil og æstetisk. Ved at mindske materialemængden skånes naturen.
Designet af Signe Kirk Lomholt, Kunstakademiet KBH.


Et simpelt design, der kan sammensættes i det uendelige. Tage form efter konteksten og møde den enkeltes skiftende behov. Ved transport kan elementerne pakkes kompakt for at mindske pladsspil.
Designet af: Tobias Foged Permin, Kunstakademiet KBH.


Cirpuz er et gulvtæppe bestående af en masse små stykker træ. Tilsammen danner de
en hullet struktur, som har en meget levende og sanselig overflade. Cirpuz er primært produceret af restpartier fra andre træproduktioner og er dermed også et miljøvenligt produkt.
Designet af Laura Lange, Kolding Design Skole
Relaterede artikler