Tendenser

Vinderen af Mad og Boligs designpris 2013 er...

Vinderen af Mad og Boligs designpris 2013 er Anne Halskov fra Kolding Designskole med stolen: Not My Chair.

Der var hele 52 smukke designs med i konkurrencen om at vinde Mad & Boligs designpris 2013. Den sidste uge har Mad & Boligs læsere og andre designinteresserede kunne stemme på deres favorit-design på Mad & Boligs facebook-side. Og da vinderen i dag skulle findes, var der afgivet mere end 4000 stemmer i konkurrencen, og Anne Halskov havde fået 591 af stemmerne, og vandt dermed Mad & Boligs første designpris nogensinde.

Om sin stol siger Anne Halskov:
- Det er nutidens pindestol - stringent, elegant, selvsikker og tidsløs!

Føler du pres ved at designe en stol i en kultur med så mange stoleklassikere?
- Nej, som studerende er det en lettelse ikke at skulle have det over hovedet og ikke skulle tænke på produktion. Vi kan bare få lov at lege og lave det, vi synes, man mangler.

Vi ønsker Anne Halskov tillykke med prisen, som var blomster, champagne og et smukt Arne Jacobsen ur.Alle designs i konkurrencen var designet i bæredygtigt træ, og samtidig med Mad & Boligs designpris, blev Trip Traps CRAFTED-pris og FSC Design Award også uddelt. Trip Traps Crafted pris gik til Stine Hedelund Andersen.

- Jeg har fået idéen fra de mange spejle, som er oppe i tiden, som læner sig op ad væggen. Jeg vil gerne udnytte den plads bagved, så derfor har jeg designet et spejl, hvor der både er plads til bøjler og knager bagved. Spejlet er lænet, men du kan også skubbe det ind til lodret, og så er der en lille hylde forneden. Spejldelen sidder løst i stativet, derfor kan det løftes af, så man kan pakke møblet helt fladt og spare plads under transporten, siger Stine Hedelund Andersen.


Og vinderen af FSC Design Award blev Adam Holst Hoffbeck!

Hvilken idé ligger bag dit design?
- Jeg kan godt lide hængende ting, der har en funktion. Først var tanken en gynge til entreen, hvor man kunne sidde og læne sig tilbage, når man skulle snøre sine sko. Men det ville kræve et ret stærkt ophæng, og så forsvandt idéen om et let møbel. Jeg har også designet med referencer til danske traditioner med læder og eg, men jeg har så givet det et modernistisk udtryk - enkelt men med mange muligheder. Måske vil jeg videreudvikle det med nogle kroge eller knager på træet, men det ved jeg ikke endnu, fortæller Adam Holst Hoffbeck.Se video fra Mad & Boligs designevent her:


Læs mere om: