6 personer

2 kg blåmuslinger
150 g bacon i terninger
1 skalotteløg
1 spsk smør
200 g hvide champignoner i skiver
1 æble i fine terninger (gerne Ingrid Marie)
1 dl calvados
½ liter piskefløde
50 g hakket grønkål

MENU:

forret:
Muslinger på fransk maner

hovedret:
Steak frites og bearnaise

dessert:
Crème brûlée
Skyl muslingerne grundigt, og kasser de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet. Svits bacon på en hed pande til fedtet er smeltet. Når baconen er brun og sprød, lægges stykkerne til side på fedtsugende papir.Skær skalotteløg i bittesmå terninger. Opvarm smør i en stor gryde. Svits løget til det er klart. Hæld champignonskiverne og æbleterningerne i gryden. Steg i 5-6 min. før calvaen hældes i. Lad alkoholen dampe af i 2-3 min. Hæld fløden i gryden, og krydr med salt og peber. Bring suppen i kog. Tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 min. Ryst gryden et par gange. Tjek at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderligere et par min. Ryst gryden sammen med hakket grønkål. Anret muslingerne i skåle med suppen. Server brød til.

Tip Brug en muslingskal som redskab til at skrabe muslingerne ud af skallen og spise med.
 
Vin: Muslingen har en markant smag, der bedst matches med højsyre-hvidvine uden fra eller alternativt en fino sherry. Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Château de la Ragotière 2009, 79 kr. vinspecialisten.dk eller 2010 Huet, Vouvray Sec (restsødme) "Le Haut Lieu", Loire, 139 kr. atomwine.dk



Kommentar

abonnement, Mad & Bolig
bolig
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk