oksemørbrad
Oksemørbrad i ovn som gæstemad

Ingredienser til gæstemad med oksemørbrad i ovn:
(6 personer)

Oksemørbrad i ovn
1–1½ kilo afpudset, velhængt oksemørbrad
20 g smør
salt og peber
3 dl vand el. bouillon

Stegetid for oksemørbrad i ovn:
Ca. 30 minutter. Stegetiden afhænger af, hvor rød man ønsker sin oksemørbrad. Efter kødet er stegt i ovn, skal det hvile under alufolie i ca. 15 minutter, før oksemørbraden skæres i skiver og serveres som gæstemad.

MERE GÆSTEMAD
Se andre opskrifter på oksemørbrad i ovn og på spyd:
Gæstemad: Indbagt oksemørbrad i ovn med skinke, semidried tomater og estragon

Gæstemad: Marineret oksemørbrad på grillspyd

Gæstemad: Oksemørbrad i marinade af papaya

Gæstemad: Peberkrydret oksemørbrad på spyd

 

 


Kartoffelpuré:
6-9 store, melede kartofler
50-75 g smeltet smør
4-6 fed hvidløg
salt og peber

Ratatouille af grøntsager:
4-5 løg
4 gule squash
6 store tomater
3-4 røde peberfrugter
3-4 spsk olie
1 spsk tørrede provenceurter
salt og peber
evt. lidt grøntsagsjuice el. tomatpuré

Sauce:
6 spsk pestosauce af basilikum

Oksemørbrad i ovn:
Begynd på din gæstemad ved at varme ovnen op til 200°. Kog væden op. Brun en hel oksemørbrad i smeltet smør på en pande. Drys med peber og salt fra kværn. Læg den brunede oksemørbrad i en bradepande, hæld den kogende væde ved stegen og stil de i den varme ovn i ca. 30 min. Dryp med skyen et par gange, mens oksemørbraden bliver stegt. Stegetiden i ovnen afhænger af, hvor rød man ønsker sin mørbrad. Tag kødet ud af din ovn og lad det hvile under alufolie ca. 15 min. før den færdige mørbrad skæres i skiver og serveres som gæstemad.

Puré:
Kog kartoflerne godt møre uden salt og purer dem. Pisk det smeltede smør i og bland knust, hakket el. let stegte, tynde flager af hvidløg i alt efter smag. Juster med peber og salt.

Ratatouille:
Rens grønsagerne og skær dem i grove terninger. Svits først løgene i olie, til de er klare, og tilsæt resten af grønsagerne, tørrede urter, peber og salt. Lad retten simre under låg ca. 15 min. Tilsæt undervejs lidt grønsagsjuice el. tomatpuré, hvis retten virker for tør.

Servering af din gæstemad med oksemørbrad og tilbehør:
Anret din gæstemad portionsvis på varme tallerkner med ratatouille i midten, skiver af oksemørbrad ovenpå og kartoffelpuré ved siden af. Dryp pestosauce rundt om. Så har du rigtig skøn gæstemad lige klar til at servere.

Kommentar

abonnement, Mad & Bolig
bolig
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk