Italienske citrontærter

citrontærte

Italienerne kan bare noget med syrlige desserter! Disse små tærter har en sprød bund af mørdej og det dejligste fyld af friske citroner, og skal det være ægte italiensk, så servér et glas grappa til!

Onsdag, 6. maj 2015 - 11:44 - af Camilla Zarah Lawes / Foto: Lars Ranek

Citroner er med deres friske syrlighed den perfekte ingrediens i søde desserter. Her får du en opskrift på 6 portionstærter med masser af smag af dejlige, solmodne citroner.

Se også: 10 tærter til den søde tand

Italienske citrontærter

Tid: 25 minutter. Hviletid, dej: 1 time. Bagetid: 30 minutter. Antal tærter/personer: 6

Mørdejsbund:

• 200 g hvedemel

• 100 g sukker

• 1 knivspids salt

• fintrevet skal af ½ citron, usprøjtet

• 100 g smør

• 2 æggeblommer, pasteuriserede

• 6 små tærteforme, ca. 8 cm i diameter (brug evt. engangsforme af alufolie)

Prøv også: Stegt aubergine med krydderurter og olivenolie

Citroncreme:

• 3 æg

• 150 g fint rørsukker

• 150 g blødt smør

• fintrevet skal af 1½ citron, usprøjtet

• saft af ½ citron

Til servering:

• sigtet flormelis

FÅ FLERE SØDE DESSERTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du italienske citrontærter:

  1. Mørdejsbund: Bland hvedemel, sukker, salt og citronskal sammen, og smuldr smørret heri med fingrene. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
  2. Citroncreme: Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Rør det bløde smør i, og vend citronskal og citronsaft forsigtigt i.
  3. Tænd ovnen på 155°. Del mørdejen i 6 lige store stykker, og rul dem ud til cirkler. Beklæd de smurte forme med dejen, og skær kanterne til. Fordel citroncremen over mørdejsbunden, og bag tærterne i ovnen i 30 minutter. Afkøl tærterne helt.
  4. Drys de afkølede tærter med sigtet flormelis inden servering.

Prøv også: Lasagne med ratatouille