Små franske citrontærter

De franske tærter giver en let og syrlig afslutning på en god middag

Tirsdag d. 3. marts 2009 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft

(6 personer)
Mørdej:

110 g smør
1 knsp. salt
50 g sukker
180 g mel
1 æg
2 spsk koldt vand

Fyld:
2 økologiske citroner
140 g blødt smør
3 æg
120 g sukker

Tilbehør:
2½ dl piskefløde
pisket til skum
1 bdt. citronmelisse

Ælt smør, salt og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt mel og æg, rør til det hele er en grov rasp. Tilsæt vand og ælt dejen sammen med hænderne. Dejen skal bare lige samles. Ikke noget med at ælte for længe. Gør man det, bliver dejen for elastisk og ikke flaget og sprød, når den bliver bagt. Lad dejen hvile koldt en times tid.

Se også: 10 tærter til den søde tand
Rul dejen ud på et melstrøet bord og beklæd seks små tærteforme med dejen, eller alternativt en stor tærteform. Læg bagepapir på hver tærtebund, læg tørrede bønner oveni og forbag tærtebundene i 15 min. ved 180°. Afkøl tærterne på en bagerist.
Riv skallen af den ene citron fint. Pres citronsaften fra begge citroner. Hæld alle ingredienserne til fyldet i en skål og pisk det hele sammen med en elpisker. Det ser lidt grynet ud, men det retter sig, når tærterne bliver bagt. Hæld fyldet i hver tærte og bag dem i 15 min. på 180°. Afkøl tærterne på en rist, før de tages ud af formene.
Server med flødeskum og citromelisse.

Se hele gæstemenuen og arbejdsplanen