Annonce

Sød abrikoskage - helt uden sukker!

Abrikoskage uden sukker

Abrikoser har en sursød smagsbalance og er lækre både friske og bagt. I denne sensommerkage giver de modspil til den fyldige dej.

Onsdag, 16. august 2017 - 10:56 - af Annonce
En kage uden sukker? Det kan sagtens lade sig gøre, og så smager den endda fantastisk!
 
Den her abrikoskage har en fløjlsblød base, og så er den toppet med de sødeste abrikoser og knasende mandelflager.
 
Du kan også bruge andre stenfrugter som ferskner, nektariner, blommer eller kirsebær, alt efter hvad du har derhjemme.

Erstatning for sukker

Vil du have din kage til være sød, men også sund, kan sødemiddel være et smart alternativ. Hermesetas Crunchy er et nyt sødemiddel, du kan anvende til bagning og madlavning, samt i drikkevarer eller på frugt.

Det er sødt og knasende som sukker men indeholder ingen kalorier. Prøv også Hermesetas Granulat og Hermesetas Flydende.

Du kan læse mere om Hermesetas lige her!

Opskrift på syndig abrikoskage - helt uden sukker!

  • 1 bageplade Ø 26 cm.
  • 750 g abrikoser
  • 75 g blødt smør
  • 3 æg
  • 1 drys salt
  • 1 drys kanelpulver
  • 1 vaniljestang
  • 75 g Hermesetas Crunchy
  • 200 g kvark 5%
  • 1 spsk. citronsaft
  • 125 g mel
  • 50 g havreklid
  • 2 toppede tsk. bagepulver
  • pynt: 2 spsk. mandelflager

Sådan laver du syndig abrikoskage - helt uden sukker!

  1. Del abrikoserne i kvarte.
  2. Pisk smør, æg, salt, kanel og korn fra vaniljestang til skum.
  3. Bland de resterende ingredienser bortset fra abrikoserne i dejen, og rør godt rundt.
  4. Hæld dejen på en smurt bageplade. Fordel abrikosstykkerne ovenpå, og drys med mandelflager.
  5. Bag kagen ved 200° i ca. 40 minutter.
 
Tip: Massefylden er mindre i Hermesetas Crunchy i forhold til sukker, så du skal kun bruge halvt så meget. 50 g Hermesetas Crunchy svarer til 100 g sukker.