Frisk ricotta med radiser, agurk & mynte

Ricotta

Mangler du den perfekte sideret til din forårsmenu, så giver vi dig her en lækker opskrift med ricotta.

Torsdag, 20. april 2017 - 8:44 - af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann

Er der noget italienerne har styr på er det lækker og cremet ost! En af de oste som italienerne er mest kendte for er ricotta. Ricotta er et italiensk mælkeprodukt, som faktisk er lavet af den valle, som er tilovers efter en osteproduktion. Konsistenten af ricotta er blød og har en dejlig sødme i sin smag. Osten er både god i desserter og almindelige retter.  

Ricotta spiser godt sammen med søde sager fx som mousse i en lagkage og til en smagfuld lasagne. Vi giver dig her den perfekte sideret til måltidet.

Prøv også: Ricotta-dessert med passionsfrugt!

Frisk ricotta med radiser, agurk & mynte

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave frisk ricotta med radiser, agurk & mynte

  • 500 g frisk ricotta
  • 4 spsk. sødmælk
  • salt u ¼ kinaradise
  • ½ agurk
  • 10 friske radiser
  • god olivenolie
  • 1 lille bundt mynte

Prøv også: Lækker spinattærte med ost her!

Sådan laver du frisk ricotta med radiser, agurk & mynte

  1. Rør ricottaen cremet med mælk, og smag til med en smule salt.
  2. Bred den ud på et fad i et tykt lag.
  3. Skær grøntsagerne på et mandolinjern, og læg dem evt. i isvand i et kvarters tid for at få dem ekstra sprøde, hvis de trænger til det.
  4. Dup dem tørre, og fordel med rund hånd over ricottaen.
  5. Dryp generøst med den gode olivenolie, og drys med finthakket mynte.
  6. Servér med det samme med godt brød til.