Luftigt brød uden gluten

Opskrift på luftigt brød uden gluten

Bag et luftigt brød helt uden gluten med den her opskrift på majs-havrebrød.

Mandag, 2. januar 2017 - 11:16 - af Gitte Heidi Rasmussen / Foto: Betina Hastoft
Hvis man er vant til at bage brød med mel, så kan det være svært at vænne sig til at lave glutenfri brød, og det kræver måske nogle forsøg, men det er faktisk ret nemt at bage et luftigt brød helt uden gluten. Rismel er en god erstatning, og så er brødet proppet med gode sager. 

Opskrift på luftigt brød uden gluten 

tid: 15 min. + Hævning: 45 min. + Bagetid: ca. 1 time.
Antal: 1 brød (2 l’s rugbrødsform) – 16 skiver
Det skal du bruge til glutenfri brød: 
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • ½ dl sirup
  • 3 dl majsgryn eller minutpolenta
  • 3 dl havregryn (Havregryn indeholder ikke gluten medmindre de har været i kontakt med andre glutenfri kornsorter. Hvis du vil være helt sikker, kan du købe glutenfri havregryn her!)
  • 3 dl rismel
  • 1 dl loppefrøskaller (Find dem fx her!

Sådan laver du brød uden gluten: 

1. Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand. Tilsæt salt, sammenpisket æg, sirup, majs- og havregryn og lad det trække i 10 min.
2. Rør rismel samt loppefrøskaller i og hæld dejen i en to-liters rugbrødsform beklædt med bagepapir og lad det hæve i 45 min.
3. Bag brødet i ca. 1 time ved 175°.
4. Afkøl på rist og skær brødet i skiver. Nyd det friskbagt og frys resten ned til senere.